Buna ziua. Am urmatoarea speta:
Parintii vor sa vanda copiilor minori o casa pe care o detin intr-o statiune de vacanta.
Notarul insa spune ca nu se poate incheia un act de vanzare-cumparare intre parinti si copii minori (reprezentati prin tutore).
Este legal...exista vreun art in legislatia noastra unde se prevede ca se poate face acest lucru?
Am tot citit pe acest forum discutii cu privire la vanzarea unui imobil de la parinti catre copii si am banuit ca sa poate insa nu am gasit si un articol legal care arata asta. ca sa pot merge la notar si sa ii arat negru pe alb ca se poate.
copii au un curator in acest caz pe cineva din afara familiei care a fost numit strict pentru acest lucru (pentru vanzare)
deci parintii doar vand si copii sunt reprezentati de curator
Vanzarea incheiata intre parinti si copii este perfect valabila si nu este interzisa de nici o lege. Copiii fiind minori, se va emite de catre Autoritatea Tutelara de la Primaria din localitatea unde acestia au domiciliul o Dispozitie prin care vor fi reprezentati (daca au pana in 14 ani) sau asistati (daca au peste 14 ani) la perfectarea contractului de vanzare cumparare, dupa care atributiile curatorului inceteaza si copiii devin proprietari ai bunului respectiv. Adresati-va unui alt notar, astfel de tranzactii se fac in mod frecvent si nu exista temei sa va refuze.....