avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... temeiul de drept pentru vanzare-cumparare incheiata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

temeiul de drept pentru vanzare-cumparare incheiata parinti si copii

Buna ziua. Am urmatoarea speta:
Parintii vor sa vanda copiilor minori o casa pe care o detin intr-o statiune de vacanta.

Notarul insa spune ca nu se poate incheia un act de vanzare-cumparare intre parinti si copii minori (reprezentati prin tutore).
Este legal...exista vreun art in legislatia noastra unde se prevede ca se poate face acest lucru?

Am tot citit pe acest forum discutii cu privire la vanzarea unui imobil de la parinti catre copii si am banuit ca sa poate insa nu am gasit si un articol legal care arata asta. ca sa pot merge la notar si sa ii arat negru pe alb ca se poate.

multumesc, orice info este binevenita
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
actoru_vlad, utilizator
Notarul are dreptate pentru ca tutorele copilului minor este parintele sau.
copii au un curator in acest caz pe cineva din afara familiei care a fost numit strict pentru acest lucru (pentru vanzare)
deci parintii doar vand si copii sunt reprezentati de curator
Dece nu faceti o donatie copiilor ?
Este numit curatorul prin autoritatea tutelara?
Vanzarea incheiata intre parinti si copii este perfect valabila si nu este interzisa de nici o lege. Copiii fiind minori, se va emite de catre Autoritatea Tutelara de la Primaria din localitatea unde acestia au domiciliul o Dispozitie prin care vor fi reprezentati (daca au pana in 14 ani) sau asistati (daca au peste 14 ani) la perfectarea contractului de vanzare cumparare, dupa care atributiile curatorului inceteaza si copiii devin proprietari ai bunului respectiv. Adresati-va unui alt notar, astfel de tranzactii se fac in mod frecvent si nu exista temei sa va refuze.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna seara! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea situație: sunt căsătorită și împreuna cu sotul meu avem doi copii: un băiat in ... (vezi toată discuția)
Cum pot trece casa pe numele copiilor mei minori gabryelaalex gabryelaalex buna seara . am doi copii unul de 7 ani si unul de 6 luni , pt cel de 7 ani am hotarare incredintare minor nefiind casatorita cu tatal lui dar am cerut ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil catre minor de 10 ani dinu1970 dinu1970 Buna ziua , va rog mult sa, mi raspunde-ti daca se poate la urmatoarea antrebare. Sunt divortat din anul 2007 , fetita mea minora mi-a fost incredintata mie. ... (vezi toată discuția)