avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea ...

Buna seara! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea situație: sunt căsătorită și împreuna cu sotul meu avem doi copii: un băiat in vârsta de 17 ani (luna viitoare împlinește 17 ani) și o fetița in vârsta de 5 ani( va împlini tot luna viitoare 5 ani). Avem împreuna mai multe priorități , bunuri comune, clădiri, terenuri. Eu (soția) mai dețin un apartament, dobândit prin donație de la părinții mei, pe numele meu. Împreuna cu sotul am decis sa trecem o parte din aceste proprietăți pe numele copiilor, pe fiecare dintre ei câteva proprietăți la fiecare, încă de pe acum, chiar dacă nu au vârsta majoratului. Cum putem proceda? Ce act notarial este recomandat in aceasta situație, pentru fiecare dintre cei doi copilași? Un act care sa nu poată fi atacat ulterior de nimeni( nici de copii între ei doi, nici de noi ca părinți, de nimeni!) . Putem sa facem , ei neavând 18 ani încă? Ca și tutore ,poate fi doar unul din părinți? Cum anume? Iar apartamentul care este doar pe numele meu, cum îl pot da ? In ce forma? Ca tutore pentru amândoi copiii, dacă e cazul, ne-am înțeles sa fie mama copiilor, se poate? Va rugam frumos sa ne lămuriti cu aceste întrebări și ce avem de făcut! Va mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai va mananca undeva si va bateti cuie in talpa, aiurea, v-am zis ca nu e niciun risc pt copii in niciun fel daca lasati lucrurile in voia lor.

Autoritatea nu are niciun drept, ce drept sa aiba ?
Doar ca daca vreti sa vindeti/ modificati etc ceva in legatura cu casa cat copiii sunt minori, trebuie sa luati aprobarea instantei de tutela.


Ps NU mai adresati intrebari in topicuri deschise de alti utilizatori!, continuati in acest topic cu toate intrebarile pe care le aveti pe acest subiect.
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2021
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Va mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2021
gi-jane2, moderator

Buna seara! In legătura cu Donația către copiii noștri minori: pe lângă proprietățile pe care le donam eu și sotul , copiilor noștri, mai este o proprietate pe care o donez împreuna cu celelalte și care este doar pe numele meu( dobândită prin donație de la părinții mei); cum se procedează cu aceasta donație a mea către copii, se poate trece in același act de donație al bunurilor pe care le donez împreuna cu sotul meu? ( bunuri care sunt pe numele meu și al soțului )?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca s-ar putea in acelasi act, taxele sunt aceleasi si e bine ca pt fiecare imobil . copiii sa aiba act distinct.
Pana la urma, tot ce aveti, pasati copiilor ?

gi-jane2 a scris:

Chiar daca s-ar putea in acelasi act, taxele sunt aceleasi si e bine ca pt fiecare imobil . copiii sa aiba act distinct.
Pana la urma, tot ce aveti, pasati copiilor ?

Buna seara! Nu donam tot ce avem, rămân proprietăți și pe numele nostru; copiilor le donam proprietăți pe care oricum nu dorim sa le înstrăinăm , le-am cumpărat pentru ei, sunt libere de orice fel de sarcini acestea . Întrebarea mea era și este , legat de proprietatea care este doar pe numele meu ( un apartament dobândit prin donație de la părinții mei) , deoarece notarul a făcut o adresa deja către autoritatea tutelară , prin care s-a exprimat ca părinții doresc sa doneze copiilor lor mai multe imobile , le-a enumerat pe toate ( cele detinute de mine și de sotul meu),inclusiv pe cel la care ma refer și este doar al meu, a scris ca noi donam copiilor toate aceste imobile , care sunt intabulate pe numele părinților donatori , a enumerat toate aceste imobile și a scris foarte frumos toate datele referitoare la donatori, donatari și la imobile , la cererea noastră, dar nu a specificat separat faptul ca acest imobil despre care vorbesc , îl donez eu, iar doar celelalte le donam împreuna. Sau nu trebuie specificat acest aspect? Mi se pare corect sa fie specificat. Adică eu donez acel apartament, iar împreuna cu sotul le donam toate celelalte; nu as dori sa apara ( pentru ca așa am înțeles din ce am citit in acea adresa către autoritatea tutelară, ca notarul s-a exprimat ca eu și sotul le donam toate, împreuna , copiilor noștri și ca acestea sunt intabulate pe amamdoi, nu a specificat separat cel intabulat doar pe mine, oarecum apărem amândoi proprietari pe toate; dansul spune ca va face un singur act de donație pentru amândoi copiii, un act care le va cuprinde pe toate cele 7 proprietăți, in care vor fi trecuți amândoi copiii , fiecare cu bunurile ce li se revin, cum am convenit noi părinții , ca ele sa fie in mod echitabil împărțite ), nu as dori sa apara cum ca toate le donam amândoi, odată ce pe una dintre ele sunt proprietara doar eu, o donez eu; o fi greșit notarul ? Deși i-am spus acest lucru si îl vede si dansul in actele de proprietare. As dori și răspunsul dumneavoastră , ca totul sa fie întocmit in mod corect și legal. Cum trebuie procedat cu donațiile , odată ce una este doar pe numele meu, iar celelalte sunt pe mine si pe sotul meu; iar toate le donam acum. Va mulțumesc !
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2021
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Temeiul de drept pentru vanzare-cumparare incheiata parinti si copii actoru_vlad actoru_vlad Buna ziua. Am urmatoarea speta: Parintii vor sa vanda copiilor minori o casa pe care o detin intr-o statiune de vacanta. Notarul insa spune ca nu se poate ... (vezi toată discuția)
Cum pot trece casa pe numele copiilor mei minori gabryelaalex gabryelaalex buna seara . am doi copii unul de 7 ani si unul de 6 luni , pt cel de 7 ani am hotarare incredintare minor nefiind casatorita cu tatal lui dar am cerut ... (vezi toată discuția)
Donatie mihaela495 mihaela495 Buna ziua As avea urmatoarea problema daca ma poate ajuta cineva. In calitate de parinti am dori sa donam un imobil copilului nostru minor. Legat de ... (vezi toată discuția)