avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Tatăl meu avea un apartament cu loc de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Tatăl meu avea un apartament cu loc de parcare. In ...

Buna ziua! Tatăl meu avea un apartament cu loc de parcare. In Decembrie a decedat iar la sfârșitul lunii a expirat plata parcării și trebuia reînnoită . Am fost la asociația de proprietari cu dosarul ca sa prelungesc parcarea și mi s-a spus ca eu, ca fiica a lui, nu mai am dreptul la parcare. Adresa de pe buletin a mea e pe apartamentul tatălui meu, mașina lui pe care era făcută parcarea am păstrat-o . Și totuși, mi s-a spus ca nu mai am dreptul la ea pentru ca parcarea este pe persoana și nu pe apartament. Am mers la primărie la serviciul parcări și mi-a spus ca i-o cunoaște pe domnul de la asociație și ca nu ma păcălește. Și domnul de la primărie mi-a spus aceiași poveste. Mi-a spus ca dacă vreau parcarea sa particip la licitația și-n Martie când se va face atribuirea locurilor care nu au fost plătite. Între timp am parcat mașina tot pe acel loc, nefiind atribuit nimănui. Azi am primit usa un bilet scris de un vecin prin care îmi cerea sa nu mai parchez pe acel loc pentru ca nu l-am plătit. Mi-a spus ca din moment ce tatăl meu a murit acel loc nu-mi mai aparține. Ce am dedus eu..... parcarea ar fi trebuit plătită atunci in Decembrie când am mers cu dosarul și mi s-a refuzat. Am fost păcălită sa nu las actele și sa nu plătesc și cred ca acel loc a fost dat acelui vecin. Deși licitația nici nu s-a făcut. Doresc sa fac o reclamație sa se facă lumina in legătura cu aceasta problema doar ca mai sus de domnul de la primărie de la serviciul parcări care am înțeles ca este mâna in mâna cu șeful de la asociație. Unde as putea sa fac aceasta sesizare? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:51, 4 Martie 2021
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Initial depuneti sesizarea la serviciul specializat din primarie
Conditionat de concluziile autoritatilor ,va puteti adresa viceprimarului responsabil
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna,
Asociatia dvs,. Nu are nici in clin, nici in maneca cu locurile de parcare. PUNCT ! Va bateti gura de pomana la asociatie.
Chiar nu vreu sa intind pelteaua, da' si primariile sau consiliile locale, au gasit o sursa de venit din aceasta situatie - numar foarte mare de automobile care trebuiesc parcate la un moment dat. Cunosc familii care au 2 sau chiar 3 automobile si uneori se mai plang ca o duc greu, unii chiar au cerut la autoritati ajutoare pe tot felul de motive (la moda este pandemia...).
Daca functionarul de la biroul de parcari v-a dat acele sfaturi, gresire din punctul meu de vedere, cred ca ar trebui sa va adresati primarului, sa-i explicati pe larg (poate mergeti in audienta), sa aveti toate documentele la dvs.
Pe de alta parte, lasati masina pe locul de parcare despre care vorbiti, asa in mod obisnuit, ca si cum ar fi un loc de parcare liber (primul venit - primul servit) si nu-l bagati in seama pe vecinul ofuscat. Daca gasiti locul ocupat - asta este deocamdata!
Va doresc mult succes si sa ne informati si pe noi cum merge treaba.
Buna ziua! Azi dimineața am fost la primar in audiență. I-am povestit pe larg situația și mi-a dat dreptate. Mi-a spus sa m-a duc mâine la administratorul de la asociație si sa ii spun ca am vorbit cu primarul care a zis sa ne dea locul înapoi. primarul a zis ca dacă administratorul nu cooperează sa revin la primărie si va fi rău pentru el. Sunt curioasa ce se va întâmpla in final. Va mulțumesc pentru răspunsuri!
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociația de proprietari nu are nicio legătură cu parcarea închiriată de primărie. Mai mult ca sigur, administratorul vânează acel loc. Nici nu aveați ce să discutați cu administratorul legat de acest subiect. Așa ați ridicat mingea la fileu. Eu aș proceda în felul următor. 1. Plata locului de parcare respectiv, on-line. 2. La caseria primăriei împreună cu talonul mașinii. LOCUL DE PARCARE ESTE AL AUTOVEHICOLULUI !!!! La toate locurile de parcare închiriate este vizibil numărul mașinii, nu numele proprietarului. Și asta cât mai repede căci altfel vă treziți că deja altă persoană a dobândit locul respectiv. Succes
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2021
Nic.Cic, utilizator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca ce face primarul este un abuz.
Locul de parcare a fost atribuit tatalui dumneavoastra in baza unui contract (probabil de inchiriere). Odata ce tatal dumneavoastra a decedat, contractul in cauza nu isi mai produce efectele, si locul de parcare reintra in circuitul de atribuire (licitatie).
Ce a facut vecinul e o tentativa de intimidare - pana cand se face licitatia, si se atribuie locul, acesta e liber, si poate fi ocupat dupa regula "primul venit"
Urmariti data cand se organizeaza licitatia pe zona dumneavoastra, si prezentati-va la licitatie, altfel aveti toate sansele sa ramaneti pe langa. Daca cumva locul nu se scoate la licitatie, atunci putem vorbi de o ilegalitate (un contract incheiat "pe sub masa" cu vreun vecin), caz in care puteti incepe cu un scandal / amenintari de reclamatie penala.
Intre timp studiati regulamentul de atribuire a parcarilor rezidentiale din localitatea dumneavoastra, trebuie sa il gasiti pe site-ul primariei.

Alte discuții în legătură

Atribuire loc de parcare lauraoradea lauraoradea buna ziua! locuiesc in Oradea si in zona de domiciliu avem posibilitatea sa avem parcare de domiciliu. Trebuie achitata o taxa stabilita de consiliul local in ... (vezi toată discuția)
Parcare ali-ami ali-ami Buna seara,va cer ajutorul deoarece nu stiu cum sa procedez....vecinul care detie parcare a decedat,sotia si fiul(are gr de handicap) au dat masina,de 2 sapt ... (vezi toată discuția)
Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)