Incep cu La multi Ani si multe succese pe acest ani si pe cei care vor urma....
problema mea: am inceput un mic lung ..proces cu politia rutiera din romania...
prima vedere la tribunal amanata din cauza grevei...magistratilor...proces amanat pe data de 15 ianuarie 10 ....aici vine intrebarea....de unde pot face rost de un avocat din oficiu inainte de aceasta data sa ma pot prezenta cu acesta pe data de 15 sa nu mai cer instantei sa imi ofere unu .....aaaa si a doua intrebare avocatul din oficiu costa sau nu?
la avocat din oficiu aveti dreptul numai daca pedeapsa pentru infractiunea pentru care sunteti trimis in judecata este de 5 ani sau mai mare, in cazul dv, cred ca peapsa are limite intre 1 si 5 ani. De regula instanta face adresa la Barou pentru a se desemna un avocat din oficiu, daca mergeti la arhiva si consultati dosarul putetui afla (daca a depsu delegatia) numele avocatului din ofociu. Onorariul acestuia platit din fondurile Ministerului Justitiei se va regasiti in cheltielile judiciare datorate statului de catre dv. in cazul in care veti fi condamnat
este vorba despre un accident de masina fara victime ....doar cu o aripa indoita intre mine si un destept care a mintit ....sau care are pile la politie...am primit amenda de 50 roni...nu am semnato am primito prin posta si am contestato la tribunal
Sunt foarte clare si la obiect explicatiile distinsului dn.avocat Top.
Di cele ce rezulta,din afirmatiile dvs.,este vorba doar despre o contraventie si in aceasta situatie,trebuie sa va angajati un avocat,legea nepermitand desemnarea unui avocat din oficiu pentru orice fel de proces.
Totul este la latitudinea dvs. !
Succes !