avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, locuiesc pe o alee de acces de 6m latime ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, locuiesc pe o alee de acces de 6m latime ,40m lungime ...

Buna ziua,
locuiesc pe o alee de acces de 6m latime ,40m lungime ,in capatul ei.Suntem 6 proprietari ai aleei cu cota de 1/6 .
Vecinii mei de pe stanga si dreapta din mijlocul aleei au obtinut aviz de racordare la gaz la teava din strada principala fara un acord notarial din partea mea de a folosi aleea pentru montarea tevi de gaz pana la proprietatile lor.Acestea se intamplau in 2014.Mentionez ca vecina din capatul strazi ca si mine nu poate sa se lege la teava principala din strada pentru ca cei de la gaz ii cer un acord al vecinilor,deci vecina nu se poate lega la teava deja existenta a vecinilor ca nu vor cei de la gaz si vor sa o lege la teava din strada principala.
Intrebarea mea este cum ceilalti doi vecini de la mijlocul aleei au putut sa obtina avizul fara acordul nostru a celor din capatul strazi atata timp cat si noi suntem proprietari la alee??
Exista vreo lege care le-a permis sa traga teava fara acordul nostru?si cumva s-a schimbat intre timp sau ei au facut ceva misculati in lipsa noastra pentru ca ei acum nu isi dau acordul sa ne legam la gaz din strada.
Eu in anul 2014 si vecina am fost in strainatate ,puteau sa obtina un aviz de racordare in lipsa proprietarilor ,le permite legea acest lucru
si daca da in baza carei legi?

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie corinaas corinaas am un teren de 300mp cu o alee de 77 mp, din care mai sunt 55mp lata de 1,5m si lunga de cca 36 m, proprietate privata,cu drept de trecere pentru un vecin care ... (vezi toată discuția)
Latimea drumului de acces vizitator_buc vizitator_buc Buna ziua, este pentru prima oara cand foloesc acest forum...daca ar putea cineva sa ma lamureasca in cateva cuvinte despre autorizatia de constructii a unei ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute, proprietate fara acces la drumul principal kosoq kosoq Buna seara, Acum cateva luni am cumparat o casa, iar dupa ce am depus actele la Distrigaz pentru racordarea la reteaua de gaze am avut neplacuta placere sa ... (vezi toată discuția)