Acum cateva luni am cumparat o casa, iar dupa ce am depus actele la Distrigaz pentru racordarea la reteaua de gaze am avut neplacuta placere sa aflu ca defapt proprietatea mea nu are acces la drumul principal decat printr o strada care defapt apartine unui singur proprietar care are 2 terenuri. aceste 2 terenuri sunt despartite de aceasta strada(strada care are un nume). inainte de a semna actele fostul proprietar m a asigurat verbal ca aceasta strada este privata si apartine tuturor proprietarilor si urmeaza ca primaria sa aduca utilitati:canalizare si apa.
Primaria mi a eliberat un certificat de nomenclatura stradala(deci acea strada exista)
In momentul cand firma de gaze m a contactat si mi a cerut un extras de carte funciara pentru aleea de acces am avut neplacuta surpriza sa aflu ca defapt acea strada este defapt proprietatea unui vecin. Mentionez ca pe acea strada s au pus piatra si utilitati(gaze, curent electric). teava de gaze trece paralel cu gardul casei mele(5-6m distanta de gard).
Intrebararile mele sunt
-fostul proprietar trebuia sa imi inmaneze si un act care sa imi dea dreptul de servitute?
-notarul care a perfectat contractul trebuia sa ma anunte ca aceasta proprietate nu are acces la drumul principal?
- se poate vinde o proprietate fara a avea acces la aceasta( in acte)?
Depinde de actul dv. de proprietate. Acolo trebuie sa scrie vecinii pe care ii aveti, dv. puteati citi si afla situatia terenului. Cei de la gaze nu aveau cum sa afle mai mult decat puteati dv. afla inainte de cumpararea proprietatii.
Ce trebuia sa va inmaneze proprietarul nu cunosc, asta depinde de intelegerea dintre dv. si el. Cat despre notar, acesta nu este consilier juridic, el v-a aratat contractul, v-a lasat sa il cititi si v-a intrebat daca sunteti de acord cu el in forma aia.
Nu stiu ce sa va spun, totul este in acte si in intelegerea dv. anterioara cu proprietarul, in urbanismul local, or eu nu cunosc ce anume scrie in acele acte.
Rog frumos, repetati notiunea: STRADA PRIVATA ?
Inainte sa cumpara proprietatea... ati vizualizat si studiat cadastrul ( planul cadastral ) ?
adica se vedea cum accedeti Dvs. legal la proprietatea Dvs. ? se observa ca accesul se face parcurgand o strada privata ? ( strada privata !? )
Donare drum primarie
luc1kws
Locuiesc in orasul P@ntelimon si stau pe o strada pe care toti proprietarii si-au cumparat lotul de casa cu tot cu drum. Mai precis, am cumparat sub forma a 2 ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute
Bucureti77
Buna ziua, am achizitionat in urma cu ceva timp un imobil care a fost revendicat de proprietar (vanzatorul) si castigat (restituire), dupa care am facut v-c ... (vezi toată discuția)