avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute


Buna ziua, am achizitionat in urma cu ceva timp un imobil care a fost revendicat de proprietar (vanzatorul) si castigat (restituire), dupa care am facut v-c cu dansul.

Casa a fost rechizitionata de comunisti in 45 si restituita de PMB proprietarului de la care am cumparat eu.

Accesul in imobil se face pe un drum de servitute perpendicular cu strada.
Direct din acest drum intru in casa (usa casei). Pe acest drum de servitute au acces si alti proprietari de la imobilele invecinate. Ceilalti proprietari intra pe servitute, iar din sevitute pe proprietatea lor ( care este imprejmuita de gard, teren, apoi casa).
In proprietatea mea nu este cuprins acest teren de servitute. Un vecin a cerut la un moment dat un CU de la primarie si acolo s-a mentionat ca terenul (servitutea) a apartinut casei mele.
Dealtfel este si logic, eu intru din servitute direct in casa, ceilalti dupa cum am explicat au gard, teren si apoi casa.

Ma gandesc ca atunci cand s-a facut restituirea s-a omis aceasta servitute.

Nu ca as avea nevoie de acest teren, dar exista deja discutii cine ce drept are... va dati seama, eu nu pot sta fara perdele opace la ferestre pentru ca din servitute se vede direct in casa. Nici cu ferestrele deschise din cauza noxelor ( unii vecini stationeaza masinile pe servitute)
Ei au gradini inainte de ferestre.

Acest drum de servitute are acces din strada (perpendicular cu strada) si nu este identificat ca si intrare. Avem o poarta la intrarea pe acest drum si toti vecinii au cheie de interfon ( montat pe poarta)

Va rog frumos sa ma lamuriti in legatura cu ceea ce ar trebui sa fac si unde ar trebui sa merg sa fac putina lumina.
Chiar si niste pareri avizate mi-ar fi de folos, pe langa indrumarile de rigoare.
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2021
Bucureti77, utilizator

Alte discuții în legătură

Act cadastral modeximes modeximes Buna ziua! Doresc sa vand casa pe care o am de la parinti (decedati), eu fiind unic mostenitor si pentru care detin titlu de proprietate. Casa nu are cadastru. ... (vezi toată discuția)
Blocare cale unica de acces catre imobil jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au cumparat un imobil (teren + casa batraneasca) care are ca[b] unica cale de ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere iosifgeorge iosifgeorge Matusa mea a cumparat o casă de la un dezvoltator imobiliar, iar proprietatea contine si un drum cu acces la sosea ptr care exista servitute in actele ... (vezi toată discuția)