avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara !Va rog frumos sa ma ajutați cu un sfat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara !Va rog frumos sa ma ajutați cu un sfat .În toamna ...

Buna seara !Va rog frumos sa ma ajutați cu un sfat .În toamna anului trecut am cumpărat o casa cu teren intravilan de 7300 mp + 1700 mp extravilan acesta fiind în continuarea casei .Pe terenul extravilan ptr ca vânzătoarea nu avea toate actele în regula am intocmit la notariat o promisiune bilaterala de vanzare -cumparare cu termenul pana în 31 dec 2020 (prețul ptr teren a fost plătit integral de către mine) Înainte cu 2 zile de expirarea termenului D-na vanzatoare se prezintă in fata notarului ptr încheierea contractului numai ca ..surpriza ,în urma măsurătorilor făcute terenul nu se mai afla pe același plasament ci cu vreo doua case mai încolo, asta înseamnă că nu mai este același lucru din punctul meu de vedere drept ptr care am refuzat încheierea contractului și am cerut sa îmi restituie suma .Nu doar ca nu a fost de acord dar nu îmi mai răspunde la tel și nici la notificarea in scris pe care am trimis-o. Motivul invocat fiind de către dansa ca ea s-a prezentat și eu nu am vrut sa semnez adică e din vina mea și sa imi gândul de la bani :( Întrebarea este ,dacă o actionez in instanta este just sa cer dublul sumei ?Am tot încercat pe cale amiabila dar nu îmi da de ales
Cel mai recent răspuns: RobertaEdith , utilizator 08:44, 28 Februarie 2021
Buna ziua,
Daca prin promisiunea de v-c, este mentionata obligatia de restituire dublul sumei, este corect.
Va mulțumesc foarte frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract casa balasaf balasaf Buna ziua! in data de 30.07.2015 am semnat un precontract pentru cumpararea unei case, dand un avans de 2000 euro si urmând ca pana in data de 30.11. 2015 sa ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar un teren. cum verific daca acesta este intravilan sau extravilan? trinity2012 trinity2012 Buna ziua, As dori sa primesc, va rog, mai multe lamuriri in legatura cu rezolvarea urmatoarei situatii: Doresc sa cumpar un teren intr-o localitate din ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc impozitul te terenul promis cuiva spre vanzare prin incheierea unui act de promisiune bilaterala de vanzare-cumparare ? bobbysolo bobbysolo La 22 oct 2013 am incheiat un act de promisiune bilaterala de vanzare-cumparare, a dreptului de proprietate asupra unui teren situat in extravilanul com ... (vezi toată discuția)