avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DE MUNCA CU ALTA INCADRARE IN CONCEDIU ODIHNA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DE MUNCA CU ALTA INCADRARE IN CONCEDIU ODIHNA

Buna ziua!

Sunt in concediu de odihna si am fost anuntat, de societatea unde lucrez, ca in contractul de munca voi avea o alta incadrare in functie, la revenirea din concediu (peste cateva zile).
Intrebarea este daca societatea poate schimba contractul cu functia de incadrare initiala (o functie inferioara ca si pozitie respectiv salar) fara acordul/semnatura mea pana revin la serviciu? Sau altfel spus, cat timp sunt in perioada de concediu de odihna se mentine contractul avut la intrare in CO?

Cu multumiri!
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2021
grunwald, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:36, 1 Martie 2021
Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
....
c) felul muncii;
....


Art.48 C.mun.
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea functiei teodorica teodorica Daca ocupi o functie de conducere prin concurs in ce conditii se poate transforma in functie de executie? Daca postul este la societate privata sau in cazul in ... (vezi toată discuția)
Munca GabrielaMihalcea7132 GabrielaMihalcea7132 Sunt asistent medical in spital si intreb daca mi se poate schimba locul de munca fara acordul meu (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de munca fara acordul angajatului opreas opreas Cum trebuie sa procedez daca societatea la care sunt angajat imi schimba locul de munca fara acordul meu (vezi toată discuția)