avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa salubrizare imobile nelocuite
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa salubrizare imobile nelocuite

Buna ziua.
Intr-o Hotarare de Consiliu Local din mai 2019 era un articol prin care proprietarii erau obligati sa plateasca taxa de salubrizare pentru un imobil nelocuit, cat pentru o persoana. In iunie 2019 Prefectul Municipiului a deschis actiune in contencios-administrativ pentru anularea acelui articol. In iulie 2020 s-a emis sentinta prin care acel articol se anula.
Ce efect are aceasta anulare, dpdv al taxelor incasate:
- pentru perioada mai 2019 (data intrarii in vigoare a HCL) - iunie 2019 (data depunerii cererii in instanta),
- pentru perioada iunie 2019 (data depunerii cererii in instanta) - iulie 2020 (data pronuntarii sentintei)?
Cine are autoritatea sa verifice daca taxele incasate pentru perioada august - decembrie 2020 (si pt celelalte perioade, daca e cazul) au fost restituite prin compensare cu taxele datorate pentru anul 2021?
Majoritatea oamenilor au platit la inceputul anului taxa datorata pe tot anul. Nu toti oamenii in situatia de mai sus au aflat de sentinta prin care s-a anulat articolul, ca sa stie sa verifice daca le-a fost restituita taxa.

Cu multumiri,
Corina Grigorescu
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 20:00, 2 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
Din ce judet sunteti?
Sibiu
Buna seara
Hotărârea judecătorească irevocabilă/definitivă prin care s-a anulat în tot sau în parte HCL Cisnadie produce efecte doar în privinţa actelor administrative individuale emise în temeiul acesteia, ulterior hotărârii de anulare, sau a celor emise în temeiul acesteia care, la data publicării hotărârii judecătoreşti de anulare, sunt contestate în cauze aflate în curs de soluţionare pe rolul instanţelor judecătoreşti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de salubrizare a revenit in actualitate tiramihaela tiramihaela Buna ziua, Am intentionat sa platesc taxa de salubrizare pe anul 2019 si nu mi s-a permis deoarece am de achitat o ramasita de 480 lei din 2018. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare radu99wuu radu99wuu Buna ziua. Detin un apartament situat intr-o comuna limitrofa orasului resedinta de judet , de aproximativ 2 ani. Nu am locuit si nici nu locuiesc in acel ... (vezi toată discuția)
Sunt din iași, am o proprietate (moștenire) într-o comună, ... bigmim bigmim Sunt din Iași, am o proprietate (moștenire) într-o comună, iar acum câteva zile când am plătit impozitul, am observat că a apărut o taxă de ... (vezi toată discuția)