Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legii 195 din 2001( legea voluntariatului), prin care un asemenea contract este o conventie cu titlu gratuit( art.2, al.1, lit. d) din lege), puteti desfasura o asemenea activitate , fara a va fi afectat somajul.
Cu stima !
Va multumesc din suflet pentru raspuns, am nevoie sa prestez 3 luni de voluntariat la spital deoarece mi-a expirat autorizatia de libera practica si nu stiu ce sa fac.
Este interzis sa se incheie contract de voluntariat in scopul de a evita incheierea unui contract individual de munca sau, dupa caz, a unui contract civil de prestari de servicii ori a altui contract civil cu titlu oneros pentru efectuarea prestatiilor respective.
Sa inteleg ca ori intrerup somajul si imi fac voluntariatul , ori termin somajul mai intai si apoi fac voluntariatul.Numai la noi se poate asa ceva, eu fara aceasta autorizatie nu ma pot prezenta la niciun concurs, deci am nevoie de o autorizatie ca sa pot participa la un concurs in vederea ocuparii unui post de asistent.Raman somer in continuare, ca vorba aia ...traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.