avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anul trecut in Octombrie am vandut o masina cu act ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anul trecut in Octombrie am vandut o masina cu act oficial de ...

Anul trecut in Octombrie am vandut o masina cu act oficial de vanzare cumparare. Noul proprietar inca nu a transcris masina pe numele lui, prelungind inclusiv asigurarea pe numele meu. In acest caz eu am vreo responsabilitate in cazul in care el face anumite abateri de circulatie (radar, rovigneta, parcare)?
Cel mai recent răspuns: Endre P , utilizator 17:46, 1 Martie 2021
Buna ziua, in cazul in care nu s-au operat modificarile la ANAF si Inmatriculari, dvs. sunteti obligat in continuare la plata impozitului cat si la suportarea sanctiunilor pecuniare derivate din nerespectarea regulilor de circulatie. Notificati in scris noul proprietar pentru efectuarea modificarilor iar in caz de refuz, trebuie sa formulati actiune in instanta.
Multumesc pentru raspuns! La impozit nu mai apare pe numele meu dar masina inca nu a fost transcrisa la inmatriculari.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, in cazul in care nu s-au operat modificarile la ANAF si Inmatriculari, dvs. sunteti obligat in continuare la plata impozitului cat si la suportarea sanctiunilor pecuniare derivate din nerespectarea regulilor de circulatie. Notificati in scris noul proprietar pentru efectuarea modificarilor iar in caz de refuz, trebuie sa formulati actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum solicit suspendare inmatriculare auto vanzare inainte de 20 mai 2018? Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, am vandut o masina in 01.11.2017 insa noul proprietar nu a efectuat inmatricularea nici in zi de azi, august 2018. Primesc amenzi de parcare ... (vezi toată discuția)
Recuperare numere de inmatriculare de la noul proprietar zaris zaris Buna ziua. In luna august 2008 am vandut masina unei firme de intermediere auto, am incheiat contract de V-C si am radiat masina de la Administratia ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu mihai mihai2008 mihai mihai2008 Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost ... (vezi toată discuția)