avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua , Agentia de turism a anulat vacanta in ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua , Agentia de turism a anulat vacanta in Dubai din martie ...

Buna ziua ,
Agentia de turism a anulat vacanta in Dubai din martie 2020. Ne ofera aceiasi vacanta in martie 2021 .
Conditioneaza participarea noastra cu efectuarea de teste covid -19 atat in tara cat si in Dubai si carantina la revenire in tara.
Are dreptul sa ne conditioneze participarea in acest caz ?
Noi am cerut banii inapoi sau sa ne permita o replanificare viitoare .
Au refuzat obligandu-ne ( de nu ne penalizeaza cu 100% suma platita pe excursie ) sa mergem cand vor ei si conditionati de teste.
Exista o baza legala sa nu acceptam impunerile lor ?
Multumim
Cel mai recent răspuns: sandidu , utilizator 07:29, 7 Septembrie 2021
Buna ziua,
Nu exista nicio baza legala sa acceptati.
Puteti rezilia contractul incheiat cu agentia si sa solicitati restituirea sumei de bani, refuzand totdeodata si oferta facuta de acestia.
Multumesc pentru raspuns . In baza carei legislatii pot cere REZILIERE ? Intre timp am aflat ca au mai fost publicate tot felul de normative romanesti /EU care " ar dispune " o intelegere a agentului pe motiv de situatie covid-19 .
Ei au refuzat sa-mi returneze banii inca in luna martie 2020 si e evident ca va trebui sa-i actionez in judecata ! Ce legislatie pot motiva in fata Judecatorului in acest caz ?
Trebuie analizat contractul.
Incercati sa discutati cu ei sa împărțiți costul testelor Covid-19.
Este posibil ca sub aspect contractul sa stea mai bine agenția.

Cu carantina la întoarcerea în tara este o mare problemă.
Cine va plătește pe perioada izolării la.domiciliu?
Nu este rentabil sa mergi în excursie și apoi sa stai în arest la.domiciliu.

Când autoritățile romane nu i-au introdus în carantină pe toți cei veniti din strainatate în martie 2020 au.condamnat la arest la.domiciliu populatia României.
Nu au avut minte sa înțeleagă acest lucru desi era vizibil pentru cei care au inteles rapid problema.cu noul coronavirus.
În martie 2020 era mai mult decat vizibil...si nici rapid nu mai era...
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Referitor la problema , cred ca NU am fost inteles bine ! Intrebarea mea era : pot fi "obligat" sa fac aceste teste covid -19 pentru a fi scos FORTAT in excursia ! Eu nu vreau sa fac aceste teste CE MI SE IMPUN ! Deci : mi se pot impune aceste teste pentru a iesi "fortat" in excursie sau nu-mi pot fi impuse !
multumesc,
Problema este ca nu va primesc cei din strainatate.
Si la ei au aparut probleme in ultima vreme.
Degeaba va urcati in avion si va intoarceti in tara.

V-ati cam luat teapa.
Cu cat timp inainte ati cumparat excursia?

Alte discuții în legătură

Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in china in august 2019 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Aveti aici linkul: https://www.mediafax.ro/coronavirus/wuhan-imagini-din-satelit-indica-o-alta-perioada-de-inceput-a-coronavirusului-19262504 Nu am ... (vezi toată discuția)
Am sosit ieri 25 dec din anglia în românia, pe data de 23 dec ... ovidiutgjiu ovidiutgjiu Am sosit ieri 25 dec din Anglia în România, pe data de 23 dec am făcut testul Covid la plecarea din Anglia, rezultatul fiind negativ totuși sânt obligat ... (vezi toată discuția)