avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile tatalui in custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile tatalui in custodie comuna

Buna seara.Anul trecut in martie am divortat de sotie dupa 9 ani de casnicie,avem un copil comun.Divortul sa facut in fata notarului tot acolo sa stabilit ca custodia copilului sa fie una comuna cu adresa la mama,pina nu demult totul a functionat normal copilul venea la mine statie cate odata si 2 saptamini pe luna.Recent fosta sa suparat si a decis sa nu mai lase copilul la mine.Copilul a indeplinit 10 ani si vrea sa stee doar cu mine si eu doresc acest lucru,Si nici nu as vrea sa cer custodie deplina copilul are nevoie de ambi parinti,certurile ar trebui sa le rezolvam noi nu copilul.Mentionez ca tot timpul mam supus la tot cea ce a cerut fosta fata de copil i-l luam la ora stabilita de ea si faceam asa programul ca sa pot duce copilul la ea cand doreste,cand nu-i placea ceva ma santaja pe mine sau copilul ca nu-l mai lasa la mine.Ce legi as putea invoca sau ce cale as avea pentru a readuce lucrurile macar in stadiul precedent.Multumesc anticipat pt raspuns. Cu stima
Cereti un program de vizita in instanta sau chiar stabilirea locuintei copilului la dvs.
Aveti drepturi nelimitate egale cu mama.
Buna ziua
Asa stiam si eu dar cu ce lege mas putea duce la ea s-ai arat ca si asa daca copilul intarzia o ora deja ca vin cu Politia si nu-l mai vez.Stiu prostie la patrat dar cumva trebuie sas scape si copilul fara sa mai sufere pentru prostia altora.
Multumesc de raspuns.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Aveti drepturi nelimitate egale cu mama.

La asta mam gandit si eu dar in primul rind nu vreau sa fie copilul mai afectat psihic decat trebuie si stim bine ca umblatul la tribunal poate lasa traume adinci mai ales la copiil de 10 ani.Din partea mea instanta o so fie ultima cale cu toate ca acolo as avea castig de cauza si asta doar dupa conditiile de locuit ex: 4 persoane 3 adulti un copil la 1 camera bucatarie,cabina de dus instalat in bucatarie,wc in curte si as mai putea continua.Iar daca se ia in calcul la ce sar muta inapoi (casa construita de mine inainte de casatorie gata mobilata):4 camere 2 bai,bucatarie,anexe. La capitolul loc de munca im-i spune ca orcum nu pot dovedi veniturile care sunt neregulate,ok sunt de profesie Arhitect nam venit regulat,cat timp ea are venit asigurat vanzatoare la un magazin de haine cu salar minim trecut in cartea de munca cu juma de norma.La educatie nu cred ca e cazul eu 2 facultati:manegment,arhitectura vorbesc 4 limbi straine.Ea liceu si vorbeste doar maghiara.Orcum multumesc pentru raspuns si orce sfat e binevenit.
La educatie nu cred ca e cazul eu 2 facultati:manegment,arhitectura vorbesc 4 limbi straine.

Una din limbile straine e romana ? asa pare, nu prea o stapaniti.
Oricum, nu asta conteaza, cate facultati aveti, daca aveti vreuna, conteaza calitatea dvs de parinte.

Daca aveti stabilit un program de vizita pe care doamna nu il respecta, va trebui sa apelati la un executor, conventia notariala constituie titlu executoriu.
Ca sa schimbati locuinta copilului de la mama la tata, sau ca instanta sa stabileasca un alt program de vizita, va trebui sa mergeti la judecatoreie si copilul va fi ascultta, alta cale nu e.

Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii parintesti in comun fara program de vizita Simona-ym Simona-ym Buna ziua. in urma divortului am obtinut custodia comuna a copilului dar nu avem un program de vizita stabilit din cauza timpului in care tatal este mai mult ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, trăiesc într-un concubinaj de 4 ani,in ultima perioada ... Carolina96 Carolina96 Bună ziua, trăiesc într-un concubinaj de 4 ani,in ultima perioada se desfășoară violența domestică in casa.(probe am,poze si cum recunoaște ca ma ... (vezi toată discuția)
Cu custodie comuna tata are dreptul sa ia de la gradinita copilul ... Timea-Eniko Timea-Eniko Cu custodie comuna Tata are dreptul sa ia de la gradinita copilul daca e stabilit la mine sí nu a cerut ora de vizita? (vezi toată discuția)