avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, trăiesc într-un concubinaj de 4 ani,in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, trăiesc într-un concubinaj de 4 ani,in ultima perioada ...

Bună ziua, trăiesc într-un concubinaj de 4 ani,in ultima perioada se desfășoară violența domestică in casa.(probe am,poze si cum recunoaște ca ma batut)
Vreau sa pun punct acestei relatii toxice,dar nu pot deoarece avem un băiețel de 2 ani si 7 luni,este dupa numele lui de familie.
Si nustiu ce am de făcut sigur ca sa obțin custodia baiatului,el zice sa mergem ambii sa depunem cerere pentru custodia băiatului.
Pe cind eu am propus sa ne înțelegem între noi,ca băiatul rămîne cu mine si el sa vina sa il viziteze cind vrea si poate,nu a fost deacord.(Tinind cont ca el mai are un copil din prima căsătorie ce a ramas cu el..mama lui niciodată nu la sunat,sau sa il felicite de ziua lui de naștere. Imi este foarte frica de mi-aș pune capat zilelor)
Va rog din suflet cineva specializat pe asa domeniul sa ma îndrume ce am sa fac.
1. Pot sa ii mai propun varianta sa mergem la notar sa facem legal actul de comun acord că rămîne cu mine.
2. Eu fiind casnica la momentul dat nu pot sa ma angajez pina nu rezolv cu grădiniță baiatului,pot sa apelez la asociația socială sa ma ajute cu traiul un timp scurt,si daca ajung in instanta faptul acesta ma avantajeaza sau nu ca sa obțin costodia baiatul?
Ce tine de mine ca mama ingrijire si educația lui nu are un reproș,(daca vrea le găsește orce împotriva mea) nu fumez,nu ma ocup cu alte prostii.eu ma consider o mama care imi vad de casa si de copil.
Cel mai recent răspuns: Marinela Zapciroiu , Avocat 13:13, 11 Mai 2022
Bună ziua!
În primul rând, să stați într-o atmosferă presărată de violență nu este o soluție pentru dvs și nici pentru copil.
În al doilea rând, puteți merge la notar numai dacă vă înțelegeți asupra următoarelor aspecte: autoritate părintească comună (custodia), domiciliul copilului, pensie de întreținere, program de vizită. Atenție ”custodia” este diferită de ceea ce doriți dvs, adică de locația unde va sta copilul. Dacă nu este de acord ca baiatul să rămână la dvs, singura soluție rămâne instanța de judecată.
Puteți să cereți ajutorul unui centru de protecție, nu stiu din ce zonă sunteți dvs.
Nu reprezintă neapărat un aspect determinant să nu rămână copilul la dvs faptul că nu lucrați la acest moment. Contează dacă aveți ajutor de la părinți sau orice alt ajutor e binevenit.
Îmi puteți lăsa un mesaj pe whatsapp dacă doriți să dezbatem mai detaliat subiectul sau să mă sunați: 0721572201.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia fiului Maria_Dany26 Maria_Dany26 Buna ziua, am si eu o situatie la care mi-as dori sa primesc un raspuns. Am trait cu sotul meu 3 ani in care si-a cam batut joc de mine, vorbea urit, petrecea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. o problema... am divortat la notar, am un baiat de ... blakkiss blakkiss buna ziua. o problema... am divortat la notar, am un baiat de 13 ani, avem scris in actele de divort custodie comuna, platesc pensie alimentara. baiatul are ... (vezi toată discuția)
Imi poate lua copilul? iustinalivia iustinalivia Buna ziua. Am un copil , este pe numele meu.. Tatal vrea sa mi-l ia printr-un proces vrand sa faca un test ADN.. El nu ma ajutat cu nimic nici pe timpul ... (vezi toată discuția)