avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONFLICT DE DREPTURI?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONFLICT DE DREPTURI?

Buna ziua,

Un conflict prin care un angajat solicita anularea incetarii unui contract de munca este un conflict de drepturi?

Unde trebuie sa se adeseze de fapt persoana? Art. 72 din Legea 168/1999 prevede instanta in a carei circumscriptie isi are sediul unitatea. Codul Muncii prevede instanta in a carei circumscriptie domiciliaza salariatul.

Multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 4 Ianuarie 2010
Nu este un conflict de drepturi, dar este un litigiu nascut sub legislatia muncii.
Se poate solicita constatarea nulitatii unui CIM, ori constatarea incetarii acestuia pentru motivele prevazute in lege.
Competenta de solutionare revine Tribunalului in a carui raza teritoriala isi are domiciliul reclamantul(contestatorul).
Apelati la un avocat care sa va asite cu profesionalism.
Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care a fost comunicată decizia unilaterală a angajatorului referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă.
Cererea se adresează instanţei competente în a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul (in speta, Tribunalul Judetean in a carzi raza domiciliaza reclamantul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de solutionare a conflictelor de drepturi mike250 mike250 Procedura de solutionare a conflictelor de drepturi Conflictele de drepturi se solutioneza de catre instantele judecatoresti. (articolul 70 din Legea nr. ... (vezi toată discuția)
Conflicte de munca de drept maya87 maya87 Buna ziua! As vrea sa va intreb care este prima instanta la care trebuie sa inaintez o cerere in cazul existentei unui conflict de munca de drept? De ... (vezi toată discuția)
Unde depun actiunea ? chitoiu chitoiu Servus tuturor. Carei instante ma adresez pentru a chema in judecata firma la care am lucrat , la cea unde domiciliez eu ,sau la cea de resedinta al paratei , ... (vezi toată discuția)