avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata retrocativa pensie alimentara Buna ziua, A ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata retrocativa pensie alimentara Buna ziua, A primit prietenul ...

plata retrocativa pensie alimentara
Buna ziua,

A primit prietenul meu o hotarare definitiva pentru plata pensiei alimentara, decizia instantei este de acum un an, instiintarea a sosit acum o luna. Inca nu s-a pus in aplicare decizia, nu a fost achitata nicio suma pt pensie. Cum se procedeaza in cazul in care plata nu se face automat din cont? Prietenul meu doreste sa achite, niciodata nu s-a pus problema neachitarii pensiei. Va rog sa imi spuneti cum sa procedeze in astfel de situatie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Criss-L , utilizator 19:53, 3 Martie 2021
Pensia de întreținere, poate fi plătita prin POȘTĂ, sau prin cont bancar. La destinația banilor se scrie, ««obligație de întreținere»»
Prietenul meu doreste sa achite

Si ce il retine ?
Inca nu s-a pus in aplicare decizia

Pai cine vreti sa o puna in aplicare ? prietenul trebuie sa plateasca cf hotararii, ce asteapta ?
Daca e vb sa o puna cineva in aplicare, inseamna deja executare silita si mai implica costuri in plus, cheltuieli de executare, care nu sunt mici.
Paratului i se vireaza pensia in cont, reclamanta nu trebuia sa faca niciun demers astfel incat pensia alimentara sa fie retrasa automat din cont? pronuntarea este din noiembrie 2020 cu obligativitatea platii pensiei din februarie 2020 (data inregistrarii cererii). Hotararea a ajuns prin posta in posesia paratului in Ianuarie 2021. Plata pensiei alimentare se va face incepand cu aceasta luna. Ce se intampla cu plata retroactiva? Multumesc.
Pai acuma de abia i s-a comunicat prietenului, de acum incolo trebuie sa plateasca pensia lunar si toata suma din urma. Daca nu face asta, abia atunci " reclamanta" face demersuri si " "paratului" i se va retine din salariu, numai ca pe langa pensie va datora si cheltuieli de executare, nu e indicat.
Reclamant si parat au fost la proces, nu mai e cazul acum.
va multumesc. Da, este de evitat situatia de a se ajunge la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs hotarare judecatoreasca marinela0488 marinela0488 Buna ziua. Acum cateva zile mi-a sosit acasa hotararea judecatoreasca pentru pensia alimentara a copilului...sunt reclamanta, si as avea o intrebare, ce pot ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi si pensia alimentara cristi.a cristi.a Buna ziua, Am primit aviz de executare (trei avize de exectutare) pentru datorii la banci. Sunte reale si le recunosc. Totodata sunt obligat prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Despre pensia alimentara: sunt reclamant intr-un proces de divort. ... End3r End3r Despre pensia alimentara: Sunt reclamant intr-un proces de divort. Locuiesc impreuna cu sotia si mama celor 2 copii ai nostri intr-un imobil contractat prin ... (vezi toată discuția)