avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru apartament in bloc cu 1 scara (completare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru apartament in bloc cu 1 scara (completare adresa in acte)

Buna ziua,

Am urmatoarea nelamurire:

a) proprietarul 1 are contract de construire locuinta si proces verbal de receptie in Strada X, Bl Y3, AP18. Contractul si pv sunt din anul 1980.Blocul are 1 singura scara (lucrul nu este precizat), dar este vizibil:D

b) in 2000 se face cadastrul si ulterior intabularea apartamentului. In dosarul cadastral, avizat, pe baza caruia s-a obtinut numarul cadastral si inscrierea in cartea funciara apare urmatoarea adresa a proprietatii. In dosarul cadastral apare identificarea proprietatii Strada X, Bl Y3, sc 1,AP18.
Se precizeaza in descriere ca blocul are doar 1 scara.

Deci diferenta intra a) si b)consta in faptul ca apare in plus referire la scara 1.

- se vinde apartamentul ulterior la alti proprietari s.a.m.d

"Noua adresa" este preluata ulterior pe contractele de vanzare cumparare.
La o analiza corecta si completa a actelor se poate observa aceasta diferenta.

Pentru ultimul proprietar, acest lucru este ok?
Precizez ca blocul are 1 singura scara ... pana la urma exprimarea de "scara 1" pare corecta...

Cel mai recent răspuns: armada_maxima , utilizator 12:41, 4 Ianuarie 2010
Nu are relevanta juridica ceea ce sustineti, ci mai degraba este o micia eroare formala, care ar putea fi indreptata, dar sunt cheltuieli inutile dupa opinia mea.
sincer nu prea m-as apuca sa rascolesc si corecta toate actele ... in cazul in care nu sunt probleme cu proprietatea. presupun ca asta implica corectia. Corectii pe acte de vanzare cumparare, cadastru, buletine, nu?

Am vorbit la biroul de carte funciara si mi-au transmis ca din punctul lor de vedere nu este nici o problema aceasta inregistrare. In plus persoana de acolo mi-a transmis ca acel cadastru si rlv s-a facut in acest mod deoarece "este un mod de lucru agreat de ei".

acum nu stiu ce sa zic. O sa le fac o vizita pentru clarificari.
V-ati mai intalnit cu aceasta situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente rlv - extras de carte funciara bogdanucom bogdanucom Am urmatoarea situatie la un apartament: - achizitionat de persoana x de la primul proprietar in 2002. Primul proprietar l-a dobandit de la stat in 1975 ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare adresa imobilului incompleta andrei_rosu23 andrei_rosu23 Buna ziua, Va rog frumos sa imi dati un sfat in urmatoarea speta: parintii mei au achizitionat un imobil in 1996,iar in contractul de vanzare cumparare la ... (vezi toată discuția)
Rlv in original bogdanucom bogdanucom Astazi am reusit sa obtin documentele de la fostul proprietar. Am constatat ca RLV nu este in original. Intrebarea mea este daca se poate realiza un contract ... (vezi toată discuția)