avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... diferente rlv - extras de carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

diferente rlv - extras de carte funciara

Am urmatoarea situatie la un apartament:

- achizitionat de persoana x de la primul proprietar in 2002. Primul proprietar l-a dobandit de la stat in 1975 direct pe baza proces verbal predare primire si contract v/c. Intre actele celor doi (din 2002) apare suprafata de 50.06 m2.

- eu cumpar de la persoana x(al doilea propietar) in 2009. Al doilea proprietar ii face rlv undeva in 2004 si constata ca are conform schitelor 50.66 m2.(il si intabuleaza).
Eu fac cu el la notar c/v pe baza documentelor sale, deci la mine in contract apare ca am achizitionat apartamentul cu suprafata de 50.66m2.

Imi vine decizia de intabulare si extras carte funciara: acolo apare 50.06 m2.

Am vorbit cu notarul despre aceasta diferenta minora de suprafata: diferenta intre c/v si exrtas si a zis ca face o cerere de indreptare materiala in extras carte funciara.

In afara de acest lucru, mai este nevoie de altceva?

Am un prieten care are o diferenta de 6 m2! intre primul contract si al doilea cand a cumparat el.
Cel mai recent răspuns: bogdanucom , utilizator 14:22, 21 Septembrie 2009
Este corect si indestulator ceea ce a facut notarul.
am constatat de fapt la o analiza mai bine a actelor ca rlv apartament a aparut inaintea primului contract de vanzare cumparare. deci succesiunea actelor este:

1. primul proprietar ia de la stat pe suprafata de 50.06.
2. primul proprietar face prin 2000 cadastru , rlv si constanta 50.66.
3. al doilea proprietar cumpara de la primul si in contract aparea 50.06.
4. eu cumpar de la al doilea proprietar apartamentul , iar notarul imi face pe suprafetele scrise in rlv, deci pe 50.66.

In acest caz, este in regula? asa cum spuneam mai sus, notarul a depus o cerere de indreptare materiala, dar vreau sa stau linistit. nu inteleg de ce la prima vanzare intre proprietar 1 si proprietar 2 nu s-au trecut suprafetele corecte din rlv, deoarece apartamentul le avea.

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
bogdanucom, utilizator
any help?sfaturi?
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cu suprafata mai mica in acte Corny_coco Corny_coco Buna ziua. Am primit prin act de donatie de la parinti un apartament de 51 m2 dar care in act apare cu suprafata de 30.3 m2. Aceasta suprafata este trecuta in ... (vezi toată discuția)
Suprafata teren aferenta cotei indiviza apartament-neclar dever dever buna ziua, s-a achizitionat un apartament cu 3 camere de catre al 3 lea proprietar. in ultimul contract realizat scrie ca se transmite totodata si cota ... (vezi toată discuția)
Rectificare contrac de vanzare cumparare constantindn constantindn Buna ziua, Am si eu o problema legata de un act de vanzare cumpaare a unui apartament. Mai precis a fost trecuta gresit cota indiviza de teren in oc de ... (vezi toată discuția)