avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am urmatoarea situatie pentru sora mea: Ea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am urmatoarea situatie pentru sora mea: Ea a locuit ...

Buna ziua. Am urmatoarea situatie pentru sora mea: Ea a locuit in spania in Valencia 17 ani. si-a cumparat un apartament impreuna cu concubinul ei de atunci cu contract cu ipotecta din ce inteleg din contractul de apartament fiecare avand jumatate ca proprietar, ei nefiind casatoriti. Intre timp au facut un copil si la ceva timp s-au despartit , sora mea ramanand in apartament cu copilul , el fiind dat afar cred cu procesul cu partajarea copilului. sora mea a platit cativa ani intreg creditul el necontribuind cu nimic in acest timp. dupa cativa ani sora mea s-a imbolnavit psihic si nu am mai reusit sa se angajeze drept pentru care nu a mai platit creditul. nu a primit nici o expulzare de la banca . intre timp fostul concubin a dat-o in judecata pe sora mea sa ii ia copilul profitand si de boala ei, si a cerut in instanta sa ia si apartamentul la care cativa ani nu a mai platit nimeni. intre timp sora mea in urma procesului de custodie a copilului , instanta impreuna cu serviciile sociale din Valencia au hotarat sa o interneze pe sora mea intr-un centru special pentru persoane cu afectivitati psihice si i s-a pus intedictie sa intre in apartament cu motivul ca apartine bancii fiind implicate serviciile sociale. in urma instantei judecatoresti sora mea a fost declarata fara discernamant si i s-a alocat un tutore provizoriu din partea serviciilor sociale. mentionez ca nu a fost intrebata daca are rude in Romania si nici nu am fost contactati in vreun fel de serviciile sociale. Am sunat inclusiv la ambasada sa ne cautam sora fara rezultat. Intre timp am reusit sa identificam unde se apfl asi am depus acte doveditoare la serviciile sociale cum ca sunt sora ei si ca doresc sa imi iau sora acasa. am primit doar o aprobare si avis medical ptr sora fara alte acte judecatoresti prin care tutele imi este transferata mie.
Acum m-a contactat fostul partener al sorei sa imi spuna ca datoreaza impreuna cu soara o suma importanta pe apartament si ca daca nu semneaza ca renunta laapartament le imputa banca plata. Tinand cont ca sora conform celor mentionate mai sus este declarata in incapacitate si nu i s-a dat voie de catre serviciile sociale sa intre in apartament , nu inseamna ca deja l-a luat banca? am suspiciunea ca fostul concubin al sorei intentioneaza sa ia apartamentul si sa o faca pe sora mea sa semnezeca renunta la el ( deoarece in sentinta de luare a copilului a facut inclusiv aceasta solicitare).
Aici intara i-am facut buletin sorei si am internat-o la voila pentru tratament si are certificat de handicap eu fiind doar supraveghetor.
in astefl de cazuri poate sora mea sa semneze vreu act judecatoresc in Romania sau sa ma delege pe mine prin notar? dar in Spania pentru situatia cu banca? nu ar trebui sa intre asigurarea pe apartament sau ipoteca din momnet ce este declarata fara incapacitate?
deasemenea ce se intampla cu toata suma de bani platita pe credit pana in momentul curent avand in vvedere situatia actuala?
CAnd i s-a intocmit buletinul i-a fost anulat pasaportul si dreptul de sedere in spanaia nemailocuind in apartament.

Alte discuții în legătură

Buna dimineața! vă rog, Învățați-mă cum sa procedez! cu ... florinpetroi florinpetroi Buna dimineața! Vă rog, Învățați-mă cum sa procedez! Cu 3 ani in urma, sora mea, a achiziționat un apartament prin credit imobiliar/ipotecar ... (vezi toată discuția)
Vrea sa vina acasa ContSters71776 ContSters71776 sora mea se afla de trei ani in spania unde a nascut recent o fetita. tatal copilului e tot roman dar nu sant casatoriti legal iar relatia lor merge din ce in ... (vezi toată discuția)
Mostenitori legali mariana r mariana r Buna seara Am si eu cateva intrebari si va rog din suflet sa mi raspundeti. Am o sora care are doi copii rezultati in urma casatoriei(concubinaj) si intrucat ... (vezi toată discuția)