avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna dimineața! Vă rog, Învățați-mă cum sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna dimineața! Vă rog, Învățați-mă cum sa procedez! Cu ...

Buna dimineața! Vă rog, Învățați-mă cum sa procedez!

Cu 3 ani in urma, sora mea, a achiziționat un apartament prin credit imobiliar/ipotecar împreună cu concubinul. Pentru acest credit ipotecar a mai fost luat un alt credit de nevoi personale pe numele sorei mele. La transferul banilor dintr-un cont in altul, s-a făcut mențiunea: avans credit ipotecar nr…. La 6 luni după ce au luat creditul și apartamentul, s-au despărțit, sora și-a luat bocceluța și a plecat, s-a mutat in alt oraș (motiv: consumul nejustificat de alcool al concubinului). Concubinul a rămas in apartament și a zis ca plătește el ambele rate: cea de la creditul ipotecar și cea de la cel de nevoi personale, care este pe numele surorii mele, NUMAI CA, acum surorii mele i s-a făcut poprire pe salariu de 1200 lei pentru neplata ratelor la credit.

Ce este de făcut acum pentru a scăpa de aceasta poprire și a ieși din contract și credit/credite?

Vă multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:04, 13 Decembrie 2022
pe ce nume e apartamentul?
Nu stiu de ce cred ca e pe numele concubinului...
Tot el cred ca e titular de credit.
Sora ce calitate are in acel credit, daca are una?
Daca nu au trecut chiar 3 ani de cand a platit suma de bani, sa il dea in judecata pt a si-o recupera.
Catre banca e singura debitoare.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2022
gi-jane2, moderator
Buna dimineața! Apartamentul ca și creditul sunt pe numele amândurora! Nici unul dintre ei nu este coplătitor! Cumpărători: x si y (bărbat/femeie)!

La creditul de banca lucrurile stau asa: între banca și y (sora) și y (fostul concubin) -împrumutat și constitutor.
ok, sa ceara partajul casei, sa i se atribuie casa si creditul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplatitor credit ipotecar Raduleasca Raduleasca Am o intrebare: eu sunt coplatitor la un credit ipotecar și totodată și coproprietar al imobilului pentru care s-a făcut creditul. Am plecat din imobil și ... (vezi toată discuția)
Cum putem evita executarea silita? lucian1982 lucian1982 Buna ziua, Problema mea este urmatoarea , tatal meu vitreg care locuieste impreuna cu mama mea si sora mea intr un apartament, a facut mai multe credite la ... (vezi toată discuția)
Divort cu credit ipotecar AddiM AddiM Buna ziua, Va scriu astazi din cauza tensiunilor familiale cu care ma confrunt, sora mea are o problema foarte mare si m-am hotarat sa ma informez aici. ... (vezi toată discuția)