avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua! V a rog sa imi spuneti daca beneficiez de indemnizatia de crestere copil in urmatoarea situatie: incepand cu luna ianuarie 2010 am intrat in somaj, daca raman insarcinata si nasc in aceasata perioada de somaj beneficiez de indemnizatia de crestere copil? Am 14 ani vechime in munca si 7 ani vechime la ultimul loc de munca.Va multumesc anticipat si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:35, 4 Ianuarie 2010
1. Pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa fi obtinut venituri profesionale supuse impozitarii.
2. Perioada de somaj indemnizat este perioada asimilata perioadei de obtinere a veniturilor profesionale supuse impozitarii.
3. Cat sunteti in somaj puteti intra in concediu de maternitate si CCC.
Cerificatele de concediu maternitate le prezentati la AJOFM local si apoi puteti beneficia de concediu CIC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pentru ccc daca iau somaj? diana camelia diana camelia Buna ziua,sunt o viitoare mamica insarcinata in 7 luni si urmeaza sa nasc pe 20 ianuarie.Tin sa precizez ca nu am mai lucrat pana acum si beneficiez de somaj ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata m0na83 m0na83 sotul meu este angajat de la data de 26 10 2010,eu sunt insarcinata si nasc la sfarsitul luni august 2011,as vrea sa stiu daca sotul poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Somajul si maternitatea klara sandu klara sandu Buna ziua Reprezinta somajul perioada contributiva pentru concediul de crestere copil? Cu alte cuvinte, daca esti in somaj si ai un copil in aceasta ... (vezi toată discuția)