avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somajul si maternitatea
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somajul si maternitatea

Buna ziua

Reprezinta somajul perioada contributiva pentru concediul de crestere copil?
Cu alte cuvinte, daca esti in somaj si ai un copil in aceasta perioada, treci de la indemnizatia de somaj la cea de crestere copil? Sau beneficiezi de somaj pana se termina, dupa care ramai fara nici un venit?
Sau daca ramai insarcinata in timpul somajului- sa zicem 3 luni, dupa care te angajezi si presupunem ca dupa 6 luni trebuie sa intri in concediu de maternitate. Se asimileaza perioada de somaj perioadei contributive, sau trebuie sa muncesti un an intreg si abia dupa aceea sa concepi un copil, ca sa beneficiezi de indemnizatie?

Va multumesc.
KLara
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:46, 8 Septembrie 2011
1. Perioada de somaj indemnizat este perioada asimilata perioadelor de obtinere de venituri profesionale si este eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri profesionale, obtinute din salarii, din activitati independente sau agricole si/sau perioade asimilate acestora: concedii, medicale, concediu de maternitate, somaj indemnizat etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical si contributiile AdelinaH AdelinaH Buna ziua, in decembrie 2012 si ianuarie 2013, am fost in concediu medical. Momentan ma pregatesc de concediu prenatal. Problema este ca la Agentia de somaj ... (vezi toată discuția)
Suspendare din functie, indemnizatia si concediu pt cresterea copilului madalinaioana madalinaioana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Sunt functionar public si doresc sa ma suspend din functie pentru motive personale pentru un an de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil. Christinne2013 Christinne2013 Buna ziua, Din luna Ianuarie muncesc cu contract de colaborare, in luna Martie am ramas insarcinata. Intrebarea mea este urmatoarea, pe baza acestui ... (vezi toată discuția)