avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adoptia s-a finalizat luna aceasta, beneficiez de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adoptia s-a finalizat luna aceasta, beneficiez de indemnizatie de sprijin?

Buna ziua ! In cazul in care adoptia s-a finalizat luna aceasta, se poate beneficia de indemnizatie cu titlu de sprijin ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2021
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: AnnaTeo , utilizator 15:14, 5 Martie 2021
Adoptatorul sau, opțional, oricare dintre soții familiei adoptatoare, care realizează venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, din activități salariale și asimilate acestora sau, după caz, din activități independente, drepturi de autor ori activități agricole, poate beneficia de un concediu de acomodare cu durata de maximum un an, care include și perioada încredințării copilului în vederea adopției, precum și de o indemnizație lunară.

Concediul și indemnizația se acordă pe baza cererii persoanei îndreptățite, la care se anexează certificatul de grefă în baza căruia se execută hotărârea judecătorească de încredințare în vederea adopției sau, după caz, de încuviințare a adopției, documentul care atestă mutarea copilului la adoptator/familia adoptatoare, înregistrat la direcția în a cărei rază administrativ-teritorială a fost protejat copilul, precum și dovada intrării efective în concediu ori a suspendării activității. Cererea se completează potrivit modelului care se aprobă prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
Ma aflu in concediu de acomodare de anul trecut din luna August , acum s-a finalizat cu succes adoptia. Intrebarea mea era pt acea indemnizatie care s-a aprobat in luna Noiembrie si se beneficiaza din data de 26 Martie " Indemnizatie cu titlu de sprijin pt copii".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu acomodare adoptie magda28 magda28 Pot beneficia de concediu de acomodare adoptie fara sa suspend Pfa,unde nu am realizat venituri pe ultimul an si nici nu o sa realizez venituri in anul in care ... (vezi toată discuția)
Buna seara. tocmai am adoptat o fetiță de 4 ani jumătate. ... Mihai Munteanu Mihai Munteanu Buna seara. Tocmai am adoptat o fetiță de 4 ani jumătate. Oare conform noii legi a adopție am dreptul la concediu de maternitate. Cei de la protecția ... (vezi toată discuția)
Buna! poate beneficia de concediu de acomodare si implicit de ... Wfl9 Wfl9 Buna! Poate beneficia de concediu de acomodare si implicit de indemnizatie(veniturile fiind din salariu) sotul meu care a infiat-o pe fiica mea( rezultata ... (vezi toată discuția)