avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, pentru o casa la tara care nu detine act de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, pentru o casa la tara care nu detine act de proprietate ...

Buna ziua , pentru o casa la tara care nu detine act de proprietate( nici pe teren ,nici imobil ) dar care este locuita de 30 de ani de aceeasi familie cu toate datoriile platite le primarie si care apare pe rol in registrul agricol .
Cum se poate obtine acele acte de proprietate
Va multumesc anticipat
Trebuie sa intentati proces de uzucapiune, insa trebuie sa cunoasteti proprietarii de la care ati cumparat acum 30 de ani, pentru ca ei sunt paratii. Verificati daca exista o chitanta de mana si incercati sa obtineti un istoric de rol fiscal de la primarie ca sa vedeti cine a platit impozit inaintea Dvs. In privinta posesiei de 30 de ani, aceasta se poate dovedi cu martori si chitantele de plata a impozitului. Nu este un proces usor.
Buna ziua,

Va adresati instantei de judecata, pentru a se constata ca fiind intrunite cerintele imperative ale legii, privind uzucapiunea.( cea de lunga durata, in speta, de 30 de ani ).

Posesia trebuie sa fie una continua, publica, neintrerupta, sub nume de proprietar.

Este aplicabil vechiul Cod civil, cata vreme posesia a fost inceputa la momentul cand acesta era in vigoare, actualmente fiind abrogat.

Posesia poate fi demonstrata prin orice mijloc de proba, inscrisuri, martori.

In cauza , va fi dispusa o expertiza topgrafica, avand ca obiective masurarea efectiva a terenului litgant, in vederea identificarii lui, cat si identificarea vecinatatilor.

In cauza, poate fi depus un istoric de rol fiscal, precum si situatia juridica a terenului, ambele obtinute de la Primaria in a carei raza teritoriala este situat terenul.

Locuinta poate fi dobandita prin invocarea accesiunii imobiliare artificiale.

Nu veti putea obtine cheltuieli de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca in ultimii 20 de ani impozitul pe pamant a fost platit de bunicul meu poate sa devina proprietar? Ionut.X Ionut.X Bunicul meu a avut un unchi care nu a avut mostenitori si l-a luat sa aiba grija de el doar ca nu i-a dat nimic in scris bunicului meu si de cand a murit ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani fata de mostenitori Mircea1787 Mircea1787 Vă propun speţa mea de uzucapiune să vă daţi cu părerea dacă ar avea şanse de reuşită sau nu....încă nu am formulat cererea. Orice sfat e ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate teren muncit peste 30 de ani Ovidiuuu Ovidiuuu Buna seara, daca puteti sa ma indrumati si pe mine ce se mai poate face ca ma judec cu primaria din comuna pt un teren pe care parintii mei il muncesc de ... (vezi toată discuția)