avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cuplu româno-englez, dorim să ne facem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cuplu româno-englez, dorim să ne facem testamentele...

Suntem o familie în care soțul e englez iar soția e româncă. Nu avem copii și nici rude în viață.
Fiind mai în vîrstă și ținând cont de situația pandemică actuală, ne-am hotărât să ne facem testamentele. Fiecare dorim să lăsăm tot ceea ce avem celuilalt soț.
Soțul are o proprietate în Anglia, soția are mai multe proprietăți în România.
Cum trebuie procedat ca testamentele să aibă putere legală în ambele țări?
Avem nevoie de notar, avocat sau cum?
Unde se depun aceste testamente?
MUlțumim pentru răspunsuri, și pentru orice informații utile ni s-ar putea da.
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2021
Laizi, utilizator
Testamentul ordinar poate fi olograf sau autentic.

Testamentul olograf trebuie scris în întregime, datat și semnat de mâna testatorului.
Testamentul este autentic dacă a fost autentificat de un notar public sau de o altă persoană învestită cu autoritate publică de către stat, potrivit legii.
Desi testamentele pot fi intocmit si olograf va recomand sa le intocmiti in forma autentica, la un notar public. Ele nu se depun nicaieri ci doar existenta lor se inregistreaza de notarul public instrumentator intr-un registru national. Va recomand de asemenea ca in testamentul sotului sa mentioneze faptul ca alege ca legea aplicabila pentru dezbaterea succesiunii sa fie legea romana.
Buna ziua,

Perfectati testamentele reciproce in fata unui notar public, pentru a fi acte autentice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul olograf romandaniela romandaniela in anul 2014 care forma de intocmire este corecta? (vezi toată discuția)
Cum sa intocmesc un testament? daggest_truckerul daggest_truckerul cam cat ar costa la notar sa iti faci testamentul?notarul primeste ceva? (vezi toată discuția)
Legat cu titlu particular. are valoare juridică înregistrarea video? alinapopa2009 alinapopa2009 Buna seara daca din ultima dorinta a unei persoane am fost aleasa sa mostenesc o parte din ce detine, dar din cauza ca nu ma asteptam sa moară nu am facut ... (vezi toată discuția)