avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Somatii pentru plata impozite si accesorii pentru pfa ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Somatii pentru plata impozite si accesorii pentru pfa radiat .

Va salut!Am avut un pfa care s.a radiat la registrul comertului acum 2 ani .10.o8.2018.De atunci am plecat din tara pana acum cateva luni.In tot acest timp am primit online sau prin posta la domicilul fiscal ,incontinuare ,declaratii unice ,somatii pentru plata impozite si accesorii. pentru acesti 2 ani de inactivitate cu acest pfa radiat .Va rog sa.mi dati un sfat pentru stingerea acestor datorii . Multumesc.Cu respect!
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2021
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in primul rand trebuie sa vedeti daca sumele de plata sunt aferente unor obligatii mai vechi, din timpul cat PFA-ul a fost activ. In orice caz, pentru stingere trebuie sa contestati in instanta actele fiscale primite.
Mulțumesc mult,Doamna Avocat!. Sa mă documentez mai bine la.fața locului si revin. Un 8 Martie cu bucurii va doresc!La mulți ani!
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2021
dimadumitru520@gmail.com, utilizator
Am fost azi la ANAF. nu am stiut de radierea fiscală .Nu era radiata fiscal . ONRC nu transmiteau date către ANAF.Azi am depus CIF-ul ,copie după radierea ONRC si o adresa catre SFO...Le.em depus la registratura si mi.au dat un bon de ordine. Ce am primit după anul 2018 de când a fost radiată ONRC...., sunt dispoziții de impunere pe estimarea bazei impozabile ......eu nedepunand declarație de venit estimat si nici cea de venit realizat considerand ca firma este radiată...Mai pe scurt au trimis decizii se impunere unei firme radiate ONRC.Acum vad luni când ajung iar dacă se.mai pot face ceva anulare ,recalculare.
Bună ziua, ați reușit anularea impunerilor calculate de ANAF după închiderea PFA- ului? Cum ați procedat? Sunt și eu într-o situație asemănătoare acum :). Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La sfarsitul anului 2016 au instituit poprirea după radierea pfa-ului conf. oug 44/2008 Nicushor Nicushor Mai poate emite, ANAF, decizii de impunere estimative, după radiere sau accesorii pentru sumele dinainte de radiere? (vezi toată discuția)
Pfa suspendat si activitate nereluata dupa suspendare mprv mprv Buna ziua, Am infiintat un PFA in 2008 la dorinta angajatorului, astfel toti \"angajatii\" au devenit PFA si colaboratori ai firmei. In 2011 s-a revenit la ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa GOG STELIAN GOG STELIAN La inchiderea PFA este obligatoriu plata impozitelor catre finante sau acestea se pot plati si dupa inchidere (vezi toată discuția)