avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită La sfarsitul anului 2016 au instituit poprirea după ...
Discuție deschisă în Executare silită

La sfarsitul anului 2016 au instituit poprirea după radierea PFA-ului conf. oug 44/2008

Mai poate emite, ANAF, decizii de impunere estimative, după radiere sau accesorii pentru sumele dinainte de radiere?
Cel mai recent răspuns: Nicushor , utilizator 16:09, 8 Mai 2017
Singura decizie de impunere estimativă pe care ANAF o mai poate emite este decizia de impunere estimativă a anului în care PFA-ul a fost radiat. Vă indicăm să le aduceţi la cunoştinţă radierea PFA-ului dumneavoastră prin documentele eliberate de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.
În ceea ce priveşte accesoriile pentru sumele datorate de dinainte de radierea PFA, ANAF este îndreptăţit să le solicite întrucât veniturile estimate şi/sau realizate sunt declarate ca fiind realizate de dumneavoastră persoană fizică, nu de către PFA. Până la stingerea debitului principal, ANAF va continua să calculeze accesorii la sumele datorate.
Termenul de prescriptie a obligatiilor fiscale este de 5 ani,prin derogare de la dreptul comun unde termenul este de 3 ani
Mulțumesc pentru răspuns!
Menționez faptul că pfa-ul a fost radiat în mai 2010, ca urmare a efectului legii iar perioada in care s-au cumulat datorii, deoarece am renuntat la activitate si nu am mai depus nimic la anaf, este 2006-mai 2010.
Ideea e ca eu am contestat în instanță adresa privind înființarea popririi, aceasta având, în conținut, 3 titluri executorii pentru "impozit pe venit din activitati independente", emise în 2009, în 2011 și în 2015, pe motiv că titlurile din 2011 și 2015 nu se justifica, fiind emise după radiere, conform certificatului constatator, iar cel din 2009 intra sub incidenta prescripției extinctive.
Sper să găsesc pe cineva dispus sa mă îndrume, situația mea financiara, fiind una foare grea din cauza popririi din salariu, si-așa destul de mic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie la anaf notafraiddd notafraiddd Datorie la ANAF Buna, in 2008 am infintat o firma impreuna cu sotul meu si inca un asociat. Toti aveam functia de administrator. Eu si sotul meu nu ne-am ... (vezi toată discuția)
Somatii pentru plata impozite si accesorii pentru pfa radiat . dimadumitru520@gmail.com dimadumitru520@gmail.com Va salut!Am avut un pfa care s.a radiat la registrul comertului acum 2 ani .10.o8.2018.De atunci am plecat din tara pana acum cateva luni.In tot acest timp am ... (vezi toată discuția)
Continuare impozitare dupa radiere pfa dtailed dtailed Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie foarte incurcata si orice parere in aceasta privinta ar fi foarte apreciata. Am avut un PFA deschis in 2007, activ ... (vezi toată discuția)