avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Continuare impozitare dupa radiere PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Continuare impozitare dupa radiere PFA

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie foarte incurcata si orice parere in aceasta privinta ar fi foarte apreciata.

Am avut un PFA deschis in 2007, activ pana in 2009. PFA-ul a fost radiat in Decembrie 2009, cand s-au platit si impozitele care mai erau de platit, ocazie cu care am crezut ca s-a incheiat toata problema.

In vara 2011 am descoperit ca am poprire pe un cont bancar pe care nu-l foloseam si care n-a avut niciodata legatura cu PFA-ul. Am mers la administratia financiara si am descoperit ca desi PFA-ul fusese radiat (avand certificatul de radiere), s-a continuat impozitarea prin estimare, acumulandu-se niste sume foarte mari si penalizari pe masura.

De atunci si pana acum am incercat sa lamuresc aceasta situtie, avand nenumarate discutii si tot atatea "promisiuni" insa concluzia lor e ca va trebuie sa platesc macar o parte din acesti bani.

S-a mai confruntat cineva cu o situatie similara? Ce ma sfatuiti?

Va multumesc foarte mult pentru sprijin.

Tudor
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
dtailed, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 06:44, 4 Aprilie 2012
Nu platiti nimic.Depuneti cerere la administratia financiara pentru desfiintarea deciziei de impunere, prezentati documente justificative din care rezulta data radierii (nr de inregistrare etc, pastrati o copie ).
Ar trebui sa se rezolve, caci impunerea s/a facut fara temei, informatia privind radierea PFA ar fi trebuit sa fie cunoscuta de administratie caci ORC transmite aceste informatii.
Daca nu rezolvati, adresati/va ANAF, cu descrierea situatiei, caci titlul de creanta nu are temei.S/au mai rezolvat cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa: radiere conform oug 44/2008 dre_andrei dre_andrei Salut, Am infiintat in 2007 un PFA. Toate bune si frumoase, norma de venit, eliberez facturi, iau banii. In aprilie 2011 depun actele pentru un credit si ... (vezi toată discuția)
Plati anticipate la cas pentru pfa jansen jansen Situatie: PFA infiintat in iulie 2012 fara venituri pana la ora actuala Mi s-a spus ca singura obligatie va fi sa completez Declaratia 220 pana la 25 mai ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa in 2010...ce fac cu facturile emise pana acum? dorucristiandeliu dorucristiandeliu ziua buna, am aflat abia acum o saptamana ca am fost radiat in iunie 2010..de ce ne mai cer numere de telefon,email..daca nu se sinchisesc sa ne anunte...stiu ... (vezi toată discuția)