avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ce anume se intelege prin eroarea materiala intr-o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ce anume se intelege prin eroarea materiala intr-o sentinta data ...

ce anume se intelege prin eroarea materiala intr-o sentinta data la fond
si va rog sa imi spuneti totodata daca o pot ataca prin contestatie in anulare

obiectul cauzei stabilire paternitate
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:36, 8 Martie 2021
Potrivit art. 442 alin. (1) din C. proc. civ., erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea și susținerile părților sau cele de calcul, precum și orice alte erori materiale cuprinse în hotărârii sau încheieri pot fi îndreptate din oficiu ori la cerere.

Art. 111 alin. (6) din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești, prevede: „cererile de îndreptare a erorilor materiale (…) a hotărârii se soluționează completul care a pronunțat hotărârea a cărei îndreptare (…) se solicită”.

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare materiala- termen sebirelli sebirelli In cat timp de la ramanerea definitiva a unei sentinte prin nerecurare se poate face cerere pt indreptarea unei erori materiale? Exiata termen prescriptie? Sau ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare hoarare judecatoreasca madalina bobeica madalina bobeica Buna seara, Instanta de judecata trece gresit in hotarare cuantumul taxei de mediu si cheltuiala de judecata. Se poate formula cerere de indreptare eroare ... (vezi toată discuția)
Rectificare/clarificare sentinta pronuntata acum zece ani marius675 marius675 Pentru o sentinta definitiva si irevocabila emisa acum 10 ani pot cere clarificarea ei (rectificarea ei) incat sunt unele puncte neclare chiar pentru ... (vezi toată discuția)