avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! In urma unor investigatii am fost ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! In urma unor investigatii am fost diagnosticata cu ...

Buna ziua!

In urma unor investigatii am fost diagnosticata cu o boala autoimuna, care, din cate am inteles, este considerata handicap (cu diferite grade - boala este generalizata, imi afecteaza inclusiv muschii fetei, mainilor si picioarelor). Medicul meu neurolog mi-a recomandat sa ma interesez deoarece as putea beneficia de o pensie de handicap, plus sansa de a ma pensiona anticipat.

Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
- de la ce varsta ma pot pensiona? Momentan am 25 de ani, insa am un bebelus si imi doresc sa raman acasa cu el mai mult decat cele 23 luni ale ccc-ului.

- ce presupune aceasta pensie de handicap?

Multumesc anticipat! O zi minunata!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:27, 8 Martie 2021
Informatii concrete, raportat la situatia dv., veti primi de la Casa de Pensii.
Pentru încadrarea într-un grad de handicap puteți primi informații la sediul DGASPC. Acum e foarte greu cu pandemia asta, porțile sunt închise și discutați mai mult cu paznicul. Portarul o să vă dea un nr de tel, sau o adresă de email, și așa o sa comunicați.
Indemnizația e foarte mică la fiecare grad de handicap. Dar aveți dreptul să lucrați în continuare, și daca depuneți la contabilitate certificatul de handicap însoțit de o cerere, veți fi scutită de impozitul pe salariul
Indemnizația de handicap se poate cumula cu salariul

- 500 lei gradul GRAV;
- 375 lei gradul ACCENTUAT;
- 60 lei gradul MEDIU;
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2021
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pe caz de boala si handicap Luminița S. Luminița S. Buna ziua.In iunie 2016 am fost diagnosticata cu tumora san cu gradul 1 de malignitate si metastaza limfonodulara acuma stanga.Am urmat tratamentul cuvenit ... (vezi toată discuția)
Buna seara! sunt angajata muncesc...numai ca,in dec 2022, am ... Mariorica1970 Mariorica1970 Buna seara! Sunt angajata muncesc...numai ca,in dec 2022, am fost diagnosticata cu poliartita reumatoida std 1......fac tratament urat,am ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii imi interzice cumulul pensiei cu salariu SC OCTCRIS IMPEX SRL SC OCTCRIS IMPEX SRL Sunt pensionat de boala prin pierderea totala a capacitati de munca gradul doi de si pot sa mai muncesc casa de pensii imi interzice sa cumulez pensia cu ... (vezi toată discuția)