avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Are si sora mea act de donatie cu uzufruct dar pe el ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Are si sora mea act de donatie cu uzufruct dar pe el nu apare ...

Are si sora mea act de donatie cu uzufruct dar pe el nu apare nici semnatura martorilor prezenti la incheierea actului,nici amprenta mamei ,aceasta fiind cazuta la pat din cauza cancerului si neputandu-si misca prin propriike forte,mainile,doar ajutata.e valabil acest contract de donatie cu uzufruct in cazul in care sora mea vrea sa vanda casa si sa ia ea toti banii??
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:21, 8 Martie 2021
Puteți ataca actul de donație să obțineți și dumneavoastră 50% din cât ați fi avut dreptul din bunurile moștenite dacă nu era actul de donație. Actul de donație în sine este valabil, și nu trebuie martori dacă este autentificat la notar.

Dumneavoastră nu ați primit nimic moștenire`?

Donația ca act în sine nu poate fi atacată, dacă este autentificat legal la NOTAR, dar dacă nu ați primit nimic din moștenire, puteți cere în instanța de judecată reducțiunea liberalităților excesive.

Veți primi maxim 50% din cât ați fi avut dreptul dacă nu era donația.

100% din cât ați avut dreptul dacă nu era DONAȚIA, nu veți primi.
Donația nu se autentifică la NOTAR cu martori.
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2021
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de contract trebuie sa-mi faca parintii pe casa. Ionela Stefanescu Ionela Stefanescu Buna ziua As dori sa ma sfatuiti ce e mai bine sa fac.Parintii mei vor sa-mi faca acte pe casa doar mie nu si sotului.Mentionez ca am si o sora care a fost ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare diamonda diamonda Tatal meu in varsta de 80 ani a facut un contract de vanzare fetei mele. Am o singura sora care inca nu stie de acest lucru. Sora mea poate sa conteste acest ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)