avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis reținut peste termenul legal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis reținut peste termenul legal

Mi-a fost reținut permisul fără drept de conducere pentru trecere la nivel cu calea ferată cu semnalizare acustica pentru 90 de zile. Am contestat si mi-am recuperat permisul după 29 zile. Am pierdut procesul, am predat in termen permisul, dar mi s-a comunicat ca cele 29 de zile nu se iau in calcul si trebuie sa aștept încă 90 de zile. Este corect? Cele 29 de zile nu se iau in calcul?
Cel mai recent răspuns: GYNAQ , utilizator 08:10, 1 Aprilie 2021
Nu se iau in calcul, pentru ca :
Articolul 118 din OUG 195/2002
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzii și a sancțiunii contravenționale complementare dispuse prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției de la data înregistrării la judecătoria prevăzută la alin. (1).
[ link extern ]
asta stiam si eu dar ei nu am luat in calcul cele 29 de zile pana am primit din nou drept de conducere in urma contestatiei
Depunerea plingerii a suspendat executarea sanctiunii contraventionale complementare (suspendare permis). Din momentul acela puteati sa mergeti sa va recuperati permisul.
Am recuperat permisul după 29 de zile dar după ce am pierdut procesul si am predat permisul ptr diferența, mi-au comunicat ca pot ridica permisul doar după alte 90 zile.

latka a scris:

Depunerea plingerii a suspendat executarea sanctiunii contraventionale complementare (suspendare permis). Din momentul acela puteati sa mergeti sa va recuperati permisul.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles acest lucru de la inceput, dvs. nu intelegeti ca din momentul depunerii plingerii contraventionale nu ati mai avut permisul suspendat. Faptul ca l-ati luat dupa 29 de zile nu e treaba lor, nu aveati ce pedeapsa sa executati in cele 29 de zile, aveati drept de circulatie, era treaba dvs. sa va recuperati cit mai repede permisul. Politia are dreptate, aici, aveti abia acum de executat cele 90 de zile de suspendare.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere Loncar Loncar Buna ziua Logodnicului meu i s-a retinut permisul de conducere pt 90 zile ,aseara pt o alcoolemie de 0,24 in aerul expirat.Nu este cetatean roman si v-a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am permisul suspendat pe 90 de zile. am contestat ... Ronix Ronix Bună ziua! Am permisul suspendat pe 90 de zile. Am contestat în justiție procesul verbal, dar termenul nu a fost stabilit. Deja permisul e reținut de 30 de ... (vezi toată discuția)