avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis reținut peste termenul legal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis reținut peste termenul legal

Mi-a fost reținut permisul fără drept de conducere pentru trecere la nivel cu calea ferată cu semnalizare acustica pentru 90 de zile. Am contestat si mi-am recuperat permisul după 29 zile. Am pierdut procesul, am predat in termen permisul, dar mi s-a comunicat ca cele 29 de zile nu se iau in calcul si trebuie sa aștept încă 90 de zile. Este corect? Cele 29 de zile nu se iau in calcul?
Cel mai recent răspuns: GYNAQ , utilizator 08:10, 1 Aprilie 2021
Pana la data înregistrării plângerii la Judecatorie au fost doar 10 zile, dar nici astea nu au fost luate in calcul.
E normal, aveați cele 15 zile la dispoziție pentru depunerea plângerii. Suspendarea ar fi început după. Nu mai căutați motive, nu aveți nici unul.

GYNAQ a scris:

Pana la data înregistrării plângerii la Judecatorie au fost doar 10 zile, dar nici astea nu au fost luate in calcul.

Aici cred ca aveti dreptate, in situatia dvs se da dovada fara drept de circulatie, dreptul de conducere fiind suspendat pe loc. Astfel cele 90 de zile curg de la data savarsirii contraventiei, iar daca se depune plangere in ziua 11-a, cele 10 zile ar trebui luate in calcul la reluarea suspendarii pentru ca nu ati avut drept de conducere.
Incercati sa faceti o cerere la seful serviciului rutier.

GYNAQ a scris:

Mulțumesc, am reclamat si am primit un nou raspuns in care au fost luate in calcul cele 10 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere Loncar Loncar Buna ziua Logodnicului meu i s-a retinut permisul de conducere pt 90 zile ,aseara pt o alcoolemie de 0,24 in aerul expirat.Nu este cetatean roman si v-a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am permisul suspendat pe 90 de zile. am contestat ... Ronix Ronix Bună ziua! Am permisul suspendat pe 90 de zile. Am contestat în justiție procesul verbal, dar termenul nu a fost stabilit. Deja permisul e reținut de 30 de ... (vezi toată discuția)