avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua!!! Ce presupune divortul la notar cu copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua!!! Ce presupune divortul la notar cu copil Minor???? ...

Buna ziua!!!
Ce presupune divortul la notar cu copil
Minor????
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:46, 9 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La notar pot divorța cu copii minori doar cei care se înțeleg amiabil, și nu au nici cea mai mică divergență.
La NOTAR se va stabili obligatoriu exercitarea în comun a autorității părintești. (așa zisa custodie comună).
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupune in primul rând ca dvs si soțul să vă puneți de acord sub toate aspectele privind: desfacerea căsătoriei, numele pe care îl veți purta după divorț, stabilirea domiciliului minorului la unul dintre părinți, exercitarea in comun a autorității părintești, modul în care părintele separat de copil va menține legăturile personale cu acesta si modul își va executa obligația de contribuție la cheltuielile de creștere și educare.
Apoi presupune ca dvs si soțul să depuneti cererea de divorț, unde se vor consemna pe scurt toate detaliile de mai sus, se acordă un termen legal obligatoriu de reflexie de 30 de zile, la împlinirea căruia daca nu v-ati răzgândit și staruiti in cererea de divorț, trebuie din nou să vă prezentati personal împreună.
In intervalul de 30 de zile se va efectua un raport de anchetă psihosociala, la domiciliul părintelui cu care va locui minorul, raport in baza căruia se va aprecia daca stabilirea domiciliului minorului la părintele respectiv este in interesul superior al copilului.
La termenul de 30 de zile veti semna o convenție cu privire la minor, unde se vor detalia toate aspectele referitoare la copil (programul de vizita, exercitarea in comun a autorității părintești, contribuția la cheltuielile de creștere, educare și pregătire profesională a copilului etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț Paleciuc Loredana Paleciuc Loredana Bună dimineața! Se poate divorța prin notar cu doi copii minori? Care sunt procedurile? Va mulțumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Intelegere divort mcv mcv Vrem sa divortam la notar.Avem o fiica de 17 ani si 5 luni. Sotia cere sa parasesc domiciliul comun inainte de pronuntarea divortului. Eu sunt de acord. Dar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! in legatura ku un divort la notar ! maryusel24 maryusel24 explicati-mi si mie ce beneficii si ce ar trebuii sa trec in actul notarial daca sunt de accord sa-i dau mamei custodia copilului ! sau ce inseamna exact ... (vezi toată discuția)