avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admiterea in magistratura
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admiterea in magistratura

Am incercat in cursul anului 2009, sa ma inscriu la admiterea in INM.Mi-au acceptat dosarul la Parchetul de pe langa Tribunalul Covasna, iar la Bucuresti mi-a fost respins pe motiv ca nu am cei 5 ani de vechime in domeniu.Mentionez ca sunt politist si ca am calitatea de organ de cercetare penala de aproape 20 de ani, si sunt licentiat in drept la facult.Simion Barnutiu din Sibiu din anul 2008.In prezent urmez masterul.
Intrebare:de ce nu sunt acceptat la examen?
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 10:14, 7 Ianuarie 2010
Doar INM poate sa va dea un raspuns concret.
O discutie pe aceasta tema, o gasiti si aici:

www.avocatnet.ro/content/for...
Am facut si contestatie dar a venit acelasi raspuns sec referitor la un articol de lege privitor la admiterea in magistratura, in care , culmea, indeplinesc conditia de politist in politie judiciara(20 de ani fara intrerupere si nu 5).De aceea va rog sa ma lamuriti!Va multumesc!
Despre ce articol este vorba?
Sunteti licentiat in drept din anul 2008.Cred ca nu ati fost "ofiter de politie" timp de 5 ani, incepand cu anul 2008, si posibil pentru locul pentru care ati dorit sa dati examen in INM, aceasta era cerinta.
Am si eu o intrebare si as dori ca daca cineva de pe forum stie raspunsul la aceasta intrebare sa-mi raspunda: Vechimea de 5 ani este indeplinita si in situatia in care in acesti ani ai lucrat ca si consilier juridic pe timp partial (respectiv 2 sau 4 ore/zi)?
Va multumesc!
eu cred ca este indeplinita conditia , pentru ca nu se precizeaza in lege nimic de "norma intreaga " /"timp partial " , se cere doar vechime de 5 ani .....
puteti trimite si la CSM o adresa in care sa-i rugati sa va precizeze pozitia lor ( dar nu cred ca veti primi un raspuns foarte clar , decat ceva de genul " indeplinirea conditiilor este verificata exclusiv de comisia de examinare ")
sfatul meu este sa va depuneti dosarul in martie si veti afla sigur .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numirea direct pe post - o noua gaselnita Mihai 465 Mihai 465 Fiind in perioada depunerii dosarelor pentru admiterea in magistratura cu vechime de 5 ani ghiciti cine se inscriu de zor: absolventi de INM, judecatori, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Concurs de admitere la inm 15 noiembrie 2009 ContSters74561 ContSters74561 Institutul National al Magistraturii (INM) va organiza, in data de 15 noiembrie, concursul de admitere in magistratura pentru juristii cu o vechime in ... (vezi toată discuția)