avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Webcam de la angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Webcam de la angajator

Salut!
Lucrez de la inceputul pandemiei de acasa la o corporatie din State ca si reprezentant relatii clienti.
Mai nou, am primit de la servici webcamuri pe care ar trebuie sa le montam pentru ca angajatorul sa se poata conecta neanuntat sa verifice daca suntem la PC, aceasta fiind una dintre conditiile pentru a putea lucra de acasa.
Am o mare reticenta pentru astfel de lucruri. Ma putati ajuta cu un sfat privind legalitatea unor astfel de practici? Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2021
Mihaim6, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:57, 12 Martie 2021
Bună ziua,
Potrivit legislației din România este legal:

Codul muncii, Art. 109.
Contractul individual de muncă la domiciliu se încheie numai în formă scrisă şi conţine, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) precizarea expresă că salariatul lucrează la domiciliu;
b) programul în cadrul căruia angajatorul este în drept să controleze activitatea salariatului său şi modalitatea concretă de realizare a controlului;
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi o problema in modul cum orientati camera de supraveghere pentru ca aceasta sa capteze numai imagini cu dvs. si activitatea dvs.
Nu uitati sa intrerupeti camera in afara orelor de program mentionate in CIM.
GDPR CCTV. Supravegherea video a angajatului. În ce condiții o putem realiza?
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Lucrati la o corporatie din SUA care e foarte posibil sa fie inregistrata in nu stiu ce insule. SUA nu au GDPR. Legislatia care va este aplicabila e cea din SUA. Consultati un avocat din SUA sa va lamureasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera supraveghere - legal fara acord? cristiana_h cristiana_h Redau o situatie din sectorul 3, intr-un cartier adiacent marilor bulevarde.... zona intre blocuri. Locatar la etajul 10, ultimul nivel deci... S-a trezit cu ... (vezi toată discuția)
Munca la domiciliu si la birou Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul in care intr-o societatea exista posibilitatea ca angajatul sa lucreze si de acasa, adica in unele zile va lucra de acasa, in alte zile de ... (vezi toată discuția)
Legislatie pentru lucratul de acasa bibolash bibolash Buna ziua, As dori sa stiu daca in Romania, lucrul de acasa este in vreun fel legiferat. Lucrez la o firma la care as putea foarte usor sa prestez munca si ... (vezi toată discuția)