Redau o situatie din sectorul 3, intr-un cartier adiacent marilor bulevarde.... zona intre blocuri.
Locatar la etajul 10, ultimul nivel deci... S-a trezit cu o camera de supraveghere montata deasupra balconului propriu - brat fix, camera 360 de grade. Nimeni nu a solicitat vreun acord.... persoana in cauza are impresia ca acea camera are raza de actiune si in zona de balcon si in cazul in care capteaza sunet (nu stiu daca e o optiune la genul acesta de camere) ar putea inregistra inclusiv discutii....
Pana ajunge sa discute cu administratia blocului sa se lamureasca, voiam sa intreb cat este de legala montarea fara acordul proprietarului direct afectat de aceasta "miscare". Multumesc!
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu e legal, numărul și amplasarea camerelor se discută și se obține aprobarea pentru fiecare palier în parte. Persoana respectivă poate depune o plângere pe site-ul autorității din România, ANSPDCP.
Este amplasată de primarie,întrebați la ei.Daca vă uitați cu atenție la alte blocuri din cartier poate să le vedeți, identice cu ce a apărut și pe blocul dumneavoastră.Cred că nu se vad decât parcările,intersecțiile,dar întrebați ca să vă lămuriți.
Unele sunt pe colțuri dar la blocurile lungi cu mai multe scări sau în funcție de obiectivului de supravegheat sunt montate și la mijlocul blocurilor.Mai urmăriți prin sector pentru că sigur veți vedea montate la fel ca în blocul dumneavoastră.
Parerea mea (putem sa ne dam cu parerea, este legal?) este ca si in acest caz, onor Priomaria trebuia sa discute cu proprietarii, apoi, sa obtina o aprobare de la as. proprietari.
Intentia, o fi ea buna, dar daca o monteaza un proprietar, se invoca protectia datelor, iar daca o monteaza, ma rog, acum primaria, nu este nevioie. Vedeti cum sta treaba?