avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va rog sa ma îndrumați in urmatoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va rog sa ma îndrumați in urmatoarea situatie: sunt ...

Buna ziua!
Va rog sa ma îndrumați in urmatoarea situatie: sunt căsătorit, si împreună cu soția mea am achiziționat de-a lungul anilor un teren cu casa si autoturism. Împreună noi nu avem copii insa eu am doi copii rezultati dintr-o alta căsătorie.
Întrebarea este: Ce acte se pot întocmi astfel încât in cazul decesului unuia dintre noi, sotul supraviețuitor sa se poată folosi de bunuri pana la sfarsitul vieții, fara a fi obligat la împărțirea mostenirii de catre ceilalți mostenitori legali (copii mei, respectiv fratii soției mele).
Întreb acest lucru deoarece am inteles ca testamentul nu este un act care sa asigure "traiul linistit" sotului supraviețuitor in raport cu mostenitorii legali.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:05, 10 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
testamentul va rezolva problema, daca sotia va lasa prin testament tot ce are si decedeaza inainte, fratii nu au motiv sa atace testamentul cu succes ca nu sunt mostenitori rezervatari.
In ce priveste, ce aveti dvs... vreti sa ii lasati si masina sotiei ?
trebuie sa tineti cont de rezerva succesorala a copiilor.
puteti sa lasati nuda proprietate copiilor si drept de uzufruct, sotiei.
oricum, in afara de testament, nu aveti ce acte sa faceti.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa au optat soții la căsătorie), soția deține proprietăți personale, doar ale ei, obținute ... (vezi toată discuția)
Testament: cum pot proceda astfel încât soției mele să-i revină cât mai mult din averea mea, după decesul meu, fără să fie proprietară din timpul vieții mele? Maki4 Maki4 Cum pot proceda a.i. cat mai mult din averea mea sa revina sotiei dupa moartea mea, dar in acelasi timp sotia sa nu fie proprietara in timpul vietii ... (vezi toată discuția)