In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa au optat soții la căsătorie), soția deține proprietăți personale, doar ale ei, obținute prin donație de la părinți ; nu au încă copii împreuna; dacă, doamne ferește, soția decedează , cine este moștenitorul Proprietăților deținute de ea, doar de ea, cele prin donație de la părinții ei? Mulțumesc!
mostenirea nu are legatura cu regimul matrimonial.
din ce exista in masa succesorala si exista tot bunul primit ca donatie, sotul mosteneste o cota care difera in functie de rudele cu care vine in concurs , poate pana va deceda, va avea copii sau poate mai sunt parintii in viata sau numai un parinte si fratii defunctei sau doar fratii sau nepoti sau nimeni din toti acesti si mosteneste tot.
Regimul matrimonial nu modifica regulile in materie de moștenire.
Bunurile defunctului se vor împărți moștenitorilor legali, in cotele prevăzute de lege. Adică de soțul supraviețuitor și de rudele sotului decedat cu care vine in concurs la moștenire.
Ce se poate face ( in cazul in care soția a primit prin donație de la părinții ei o casa, este căsătorită și nu are copii) , in situația in care ea decedează și nu are copii, exista vreun act pe care sa-l facă in timpul vieții ei ca: dacă ea decedează și nu are copii, casa primită prin donație de la părinții ei sa devină din nou a părinților ei? Fara ca sotul ei sa mai aibă vreun drept de moștenire asupra acestei case? Nu s-a specificat aceasta clauza la donație. Ce s-ar mai putea face ?
Mostenire
august79
in urma decesului tatalui um ramas ca mostenitori doi copii si sotia si um facut partajul prin care sotia a renuntat la tot, ambi copii dobamdind astfel ... (vezi toată discuția)