avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Anul trecut blocul meu a intrat in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Anul trecut blocul meu a intrat in programul de anvelopare ...

Buna ziua,

Anul trecut blocul meu a intrat in programul de anvelopare si respectiv apartamentul in care stau.
Dupa terminarea anveloparii m-am lovit cu o serie de probleme din cauza lipsei de profesionalism cu care au lucrat.
Ca urmare am facut o plangere la primarie momentan doar pe partea de PVC:

Am observat urmatoarele probleme la tamplaria PVC:
- tamplaria nu este montata corespunzator astfel incat exista spatii intre elementele acesteia, formandu-se curent in cadrul balconului (cand sunt geamurile inchise)
- din cauza punctului anterior si din cauza pozitionarii incorecte a unei foi de geam, acesta s-a crapat pe interior si prezentand un risc major in cazul spargerii, atat pentru noi cat si pentru pietoni
- o alta problema este lipsa gaurilor de scurgere pentru apele pluviale de la nivelul tamplariei PVC; din cauza aceasta, cand ploua apa se scurge in apartament; de asemenea in momentul in care ploua exista scurgeri de apa si prin spatiile ramase in urma montarii necorespunzatoare a tamplariei
- nu in ultimul rand, tamplaria PVC prezinta pe alocuri crapaturi

Cei de la firma de PVC subcontractori firmei care a anvelopat blocul au venit astazi ca sa constate problemele si mi-au propus o serie de variante pentru a remedia problemele, doar ca nu le rezolva efectiv ci mai de graba le peticesc … ex: mi s-a propus sa schimb la o parte din PVC uri garniturile de etansare pe dinafara cu unele de culoare neagra in timp ce cele din interior raman de culoare gri si de o calitate inferioara … mai sunt multe alte “rezolvari” asemanatoare.
As dori sa stiu daca as putea sa fac ceva in aceasta privinta prin a-i da in judecata si a-i obliga sa-mi plateasca despagubiri sau sa imi schimbe lucrare de PVC cu una nou si de calitate (fara lucru facut de mantuiala)

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:47, 11 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificati oficial executantul sa asigure calitatea prestatiei sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Nu va hazardati cu eventuala actiune in instanta deoarece aveti sanse ZERO,nu aveti calitate in contractul de executie reabilitarea termica imobil care este incheiat strict intre executant si asociatia de proprietari.....
acest răspuns util
Contractul este incheiat de primarie, daca dunteti in programul de reabilitate.. Asociatia de proprietari mandateaza primaria sa faca aceste lucrari. Exact asa a afost la blocul nostru. Trebuie sa sesizati pe cel care a contractat lucrarea.
acest răspuns util
Solutionarea deficientelor de montaj sau a componentelor montate reprezinta un adevarat razboi al nervilor deoarece,in majoritatea cazurilor instalarea este realizata de catre persoane fara pregatire in domeniu ,care vin la lucru stiun ca au de montat "n" geamuri
Nu cunoasc si nu aplica norme de montaj,sisteme de siguranta,sisteme de izolare,motiv pentru care dupa montarea tamplariei apar deficiente majore care rareori sunt recunoscte si remediate de catre executant

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelopare fatada bloc draghiciinvirtecus draghiciinvirtecus locuiesc la etajul 2, vecinul de la et. 3 (de deasupra) si-a anvelopat apartamentul de 3 ani de zile, iar de 2 ani de zile, la ploi abundente cu vant din ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica a blocului si obligativitatea schimbarii termopanelor Nicu2015 Nicu2015 Buna ziua. Locuiesc de cativa ani in blocul E21, din str. Nicolae Sebe, nr. 11 sector 3 Bucuresti. Cand m-am mutat in acest apartament tot ceea ce tine de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc intr-un bloc care este in curs de reabilitare, ... M12345678 M12345678 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc care este in curs de reabilitare, in Bucuresti. Cei de la firma de constructii dau jos peretii exteriori ai balcoanelor pt a ... (vezi toată discuția)