avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescrierea faptei penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescrierea faptei penale

vreau sa stiu dupa cat timp se prescrie o condamnare de trei 3 ani definitiva pentru furt calificat
Exista prescriptia speciala a raspunderii penale, dupa sapte ani si sase luni n cazul dumneavoastra. Din Codul Penal.

Prescriptia speciala
Art. 124. - Prescriptia inlatura raspunderea penala oricate intreruperi ar interveni, daca termenul de prescriptie prevazut in art. 122 este depasit cu inca jumatate.
fiul meu are o pedeapsa de 2 ani la data infractiuni era minor dar judecat la majorat care este termenul de prescriptie imi poate raspunde cineva ?hotarirea e data in 2009 februarie
buna ziua
va rog sa ma ajutati cu o problema:
daca o persoana a fost judecata pt aceasi fapta penala in doua dosare diferite dar in acelasi timp,intr unul dintre dosare a fost condamnat in 2011 la 5 ani de inchisoare....si in al doilea dosar condamnat la aceasi pedeapsa dar in 2013.intrebarea mea este:termenul de prescriptie a inceput sa curga din 2011,....atunci cand s a dat sentinta......dar a incetat sa mai curga din momentul in care s a dat a doua sentinta?adica a inceput un nou termen de prescriptie din 2013 si cel care a curs din 2011 s a anulat?sau v a incepe sa curga un nou termen de prescriptie din momentul in care se face contopirea de pedepse?va multumesc
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
alexamdru_r, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere raspundere penala extazz extazz Termenul de prescriere a raspunderii a unei fapte penala se socoteste de la savarsirea ei sau si pe timpul cat este procesul pe rol?Multumesc.Daca intra in ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre prescriptia raspunderii penale si prescrierea pedepsei grigorasgelu91 grigorasgelu91 Buna ziua fratele meu a fost condamnat pentru furt in 2005 la 1,6 ani de inchisoare cu executare si in 2007 a primit o noua pedeapsa de 7.6 ani pentru talharie ... (vezi toată discuția)