avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua am nevoie urgent de un răspuns .Daca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua am nevoie urgent de un răspuns .Daca îndeplinesc ...

Bună ziua am nevoie urgent de un răspuns .Daca îndeplinesc condițiile ptr bursa fetiței mele ptr Bursa socială.Locuiesc doar eu și fetița venit net pe luna este de 16000 de lei nu am casă,nu am terenuri agricole sau vehicule .Și au spus că nu mă încadrez că fetița mea cu media 9,56 pe semestrul 1 că sa ia și bursa de merit ,dar bursa socială nu a primit va rog frumos un răspuns .Are doar bursa de merit .Alți copii iau și bursa socială dar spun că nu mă încadrez .Și alți iau bursa cu teren agricol și casă și mașină în curte dar eu zic că nu mă încadrez ce se întâmplă aici
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
Ghipsa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:37, 11 Martie 2021
Buna ziua!

In primul rand, cred ca ati vrut sa scrieti ca venitul dvs. lunar este de 1600 lei. Am dreptate? (Cred ca ati pus un zero in plus.)
Apoi, nu ne-ati spus daca fetita dvs. este in scoala primara, gimnaziala, la liceu, la facultate (pt. mame tot "fetite" ramanem pana iesim la pensie, de multe ori :) )
Din cate stiu eu, bursa de merit nu tine cont de venitul familiei. E posibil sa nu se incadreze din alt motiv. De exemplu e posibil sa fie un nr. limitat de burse, iar daca cei care au media mai mare de 9.56 sunt suficient de multi ca sa ia acest nr. de burse, fetita dvs. nu mai apuca. Sau ... daca e la facultate, poate ca are restante din anul anterior si poate ca acesta sa fie un criteriu care sa o descalifice. Daca e la scoala, e posibil nota la purtare sau numarul de absente sa fie un criteriu. (Sincera sa fiu, nu stiu care sunt criteriile pt. ca am terminat cam de multicel scoala si nu am copii la scoala, insa sunt convinsa ca exista. De aceea, sfatul meu este sa cereti lamuriri. Intrebati ce inseamna ca nu se incadreaza sa ia bursa de merit - care este motivul. Sunt convinsa ca va vor explica.)
A, si inca un aspect. Daca nu poate lua bursa de merit, atunci ... EA (fetita dvs.) este cea care nu se incadreaza. Nu dvs. sunteti cea care nu se incadreaza. Bursa de merit nu are nicio legatura (din cate stiu eu) cu dvs. Este meritul ei, deci bursa ei.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
andravenache, utilizator
Bursele de ajutor social se acordă elevilor, la cerere, în funcţie de situaţia materială a familiei sau a susţinătorilor legali

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Burse de merit ValeriaCs ValeriaCs Buna ziua, Copilul meu este in clasa a doua. Va rog sa imi spuneti daca pentru acordarea bursei de merit se iau in considerare rezultatele la ... (vezi toată discuția)
Bursa sociala situatie ..... victorp victorp Situatia economica a familiei ma indreptateste si imi permite sa solicit bursa sociala . Intrebarile mele sunt : - am doi copii la doua scoli diferite ... (vezi toată discuția)
Bursele de merit ptr anul scolar 2022-2023 sunt calculate la ... Raluca Vasilescu Raluca Vasilescu Bursele de merit ptr anul scolar 2022-2023 sunt calculate la nivelul fiecarei clase primii 30 % conform metodologiei publicate. Copiii transferati ptr anul ... (vezi toată discuția)