avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate fiul din prima casatorie sa conteste ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate fiul din prima casatorie sa conteste certificatul de mostenire legatar universal?

Cuplu mixt romano-englez, poate fiul din prima casatorie sa conteste testamentul legatar universal?
Suntem un cuplu mixt romano-englez, dorim sa ne facem testametele fiecare in favoarea celuilalt - legatar universal.
Sotul englez are un fiu dintr-o casatorie anterioara, cu care este in conflict si nu mai are nici un fel de relatii de peste 25 de ani.
Intrebarea este - daca sotul desemneaza sotia actuala - romanca - ca legatar universal, legal la notar, e posibil ca fiul din Anglia sa vina la mostenire?
Se poate preintampina acest lucru, avand in vedere ca tatal si fiul sunt in conflict si nu au nici un fel de relatii de peste 25 de ani?


Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
Laizi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Av. Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:34, 11 Martie 2021
Depinde de legea care se va aplica succesiunii sotului dvs.
Daca se va aplica legea romana, da. Pentru ca descendentii sunt mostenitori rezervatari.
Buna ziua,
In Romania DA, copiii sunt mostenitori rezervatari deci prin testament nu se poate testa decat cotitatea disponibila nu intreaga masa succesorala.
In UK nu stiu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legatarul universal Radu Paul Radu Paul Bunica mea a fost numita legatar universal prin testamentul facut de mama ei care a murit . In acest testament se specifica faptul ca exista 3 descendenti , si ... (vezi toată discuția)
Calcul cotitate mostenire dor582004 dor582004 Buna ziua, am si eu o intrebare privind calculul cotitatii succesorale in cazul existentei unui testament. Concret: la moartea tatalui meu s-a gasit un ... (vezi toată discuția)
Act notarial mostenire kalyana kalyana Buna ziua Sant casatorita si nu avem copii,intrebarea mea este daca exista un act ,o conventie intre soti care poate fi facuta in timpul vietii ,prin care sa ... (vezi toată discuția)