avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Conform legii Drepturilor Pacientului, Constitutiei ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Conform legii Drepturilor Pacientului, Constitutiei ...

Bună dimineața!
Conform legii Drepturilor Pacientului, Constitutiei Romaniei, Conventiei de la Oviedo, cat si altor tratate internationale, vaccinarea trebuie sa fie un act asumat, benevol, dat in urma informarii pacientului, de catre acesta, fara a exista, vreo repercursiune, in cazul refuzului informat.
Legea care se va dezbate, si care va fii pusa in dezbatere, numita Legea Vaccinarii Obligatorii, care, am inteles ca a suferit modificari aduse de 1 deputat PNL, si de grupul PSD, inca din 2017/2018, cat si cateva modificari, sugerate de grupul AUR , recent, atat in cadrul Comisiei de Sanatate si Familie, dar si in cadrul Comisiei Drepturilor Omului.
Ar fii legal, sa treaca legea, intr-o forma, in care capacitatea si dreptul alegerii, i-ar fii inalturat omului? Ma refer aici prin raportarea fie la OMS, UE sau la Ministerul Sanatatii, in diverse contexte, prezentate, cum ar fii cel al situatilor epidemiologice speciale desi la noi, stiu ca pandemie/ epidemie, nu a fost declarata, pana acum, dar si in orice alta situatie, si ar incalca libera alegere, care este aparata, prin cele prezentate mai sus.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:03, 16 Martie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

Proiectul de lege aminitit de dvs, exista doar in capul antivaxerilor si activistilor anti-botnita de la Latrina 3 si Haznaua TV.
In rest, se vaccineaza doar cine doreste acest lucru.
Punct.
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2021
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Vaccinarea pentru noul coronavirus nu poate deveni obligatorie mai devreme de 7 ani dupa estimarea mea.
Deocamdata nu se da un raspuns imun prin vaccinare ci doar un raspuns ca sa nu te imbolnavesti in forma grava sau severa si nu s-a stabilit daca exista sau nu reactii secundare.
Ramane de vazut si in ce masura nu se va ajunge la forme grave in caz de infectare.
Totul se afla de abia la inceput de cercetare stiintifica.

Ar trebui data o lege speciala pentru noul coronavirus si nu o lege la gramada.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,lucrez intr-un centru rezidential si am refuzat vaccinarea ... patryc74 patryc74 Buna seara,lucrez intr-un centru rezidential si am refuzat vaccinarea anti covid -19,este legal sa fiu pus pe o viitoare lista de disponibilizari din acest ... (vezi toată discuția)
Gripa porcina, intre interese financiare si soriciul obrazului... alex9ys alex9ys Doamnelor si Domnilor, prezenti pe acest forum... Cu plecaciune va rog de iertare pentru indrazneala de a posta o intrebare, care a capatat o consistenta ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)