avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Care este temeiul legal prin care angajatorul poate sa ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Care este temeiul legal prin care angajatorul poate sa transforme ...

Care este temeiul legal prin care angajatorul poate sa transforme posturile ocupate in prezent de catre functionari publici in posturi contractuale? Este nevoie de acordul functionarului?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:53, 31 Martie 2021
As vrea sa dau mai multe explicatii legate de intrebarile mele anterioare.

In institutia in care lucrez cei mai multi angajati suntem functionari publici de ani de zile. Acum angajatorul (DGASPC) doreste sa ne transforme posturile in posturi contractuale si sa ne incadreze pe un alt salariul. Precizez faptul ca responsabilitatile noastre nu s-a modificat fata de momentul in care am fost numiti in functia publica. Suntem circa 50 de functionari publici in situatia asta.

Impreuna cu colegii mei am cautat in legislatie temeiul legal prin care angajatorul ar putea sa ne transforme posturile ocupate prin concurs in posturi contractuale, dar nu am gasit nimic in acest sens.

Mi-ar fi de mare ajutor un raspuns deoarece in situatia in care nu exista temei legal pentru un astfel de demers ne gandim sa actionam in instanta angajatorul. Multumesc anticipat pentru orice sugestie
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2021
gabitzu_l, utilizator
De regula se dorea transformarea in sens invers. adica din functionar contractual in functionar public. Nu cred ca se poate fara acordul functionarilor. In special ca nu vorbim de 2-3 posturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractual sau functionar balta dumitru balta dumitru Buna ziua! Lucrez de multi ani in administratia publica locala, incadrat ca personal contractual (sofer). Acum imi finalizez studiile superioare (drept ... (vezi toată discuția)
Restructurare/disponibilizare 2010 - functionari, contractuali, speciali... radu_mc radu_mc Un topic care-si propune sa ofere suport legislativ pentru situatiile intalnite (legale si mai putin legale) in cazul restructurarilor/disponibilizarilor ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin din angajat contractual, functionar public? GheorgheIleana GheorgheIleana Sunt angajat contractual- psiholog la Directia pentru Protectia Copilului si as vrea sa devin functionar public...in speranta unui transfer la alta directie ... (vezi toată discuția)