avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am un contract de inchiriere aferent unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am un contract de inchiriere aferent unui spatiu comercial. ...

Buna ziua!
Am un contract de inchiriere aferent unui spatiu comercial. Chiriasul a intarziat cu plata chirieie 2 luni de zile, asta in conditiile in care intre noi s-a semnat un act aditional prin care ne-am inteles ca aceasta chirie este injumatatita in aceasta perioada de pandemie. Doresc sa ma sfatuiti prin ce motiv si cale legala il pot evacua pe chirias din spatiul meu, proptietate privata cuparat pe persoana fizica. Astept un raspuns. Multumesc
Notificati chiriasul prin intermediul executorului judecatoresc, punandu-i in vedere să elibereze si sa predea liber imobilul in termen de cel mult 30 de zile de la data comunicării notificarii.
In cazul in care nu se conformeaza, va adresati instantei de judecata si solicitati evacuarea in baza procedurii speciale
prevazuta de noul cod civil.
Cererea de evacuare se judeca de urgenta, in camera de consiliu iar hotararea de evacuare este executorie
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2021
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chirias ncpc tnt tnt Buna ziua, As dori va rog sa ma ajutati cu pasi de urmat pentru evacuarea chiriasului rau platnic (persoana fizica) din imobil. Acum 2 luni de zile am ... (vezi toată discuția)
Chirias luat in spatiu ballo ballo La expirarea contractului de inchiriere (inregistrat la ANAF) sau anularea acestuia pentru neplata chriei pot evacua din locuinta chiriasul indiferent de ... (vezi toată discuția)
Evacuare noul cod procedura civila otilia13 otilia13 buna seara. Sunt la inceput de cariera si as vrea sa ma lamuriti intr-o problema privind evacuarea. In cazul unei conventii pt ocuparea unui spatiu comercial ... (vezi toată discuția)