avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... evacuare noul cod procedura civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

evacuare noul cod procedura civila

buna seara.
Sunt la inceput de cariera si as vrea sa ma lamuriti intr-o problema privind evacuarea. In cazul unei conventii pt ocuparea unui spatiu comercial care a incetat de drept de ceva vreme, dar locatorul refuza predarea acestuia nedesfasurand activitate, m-am gandit sa merg pe procedura de evacuare prevazuta de art.1039 si urm. din NCPC, care inteleg ca e noua. In cadrul aceleasi cereri pot solicita pe langa evacuare, obligatiile de plata a facturilor in temeiul art. 1013 CPC ?
Oricum prima data notific debitorul prin intermediul executorului judecatoresc care inteleg ca ii da termen de 30 de zile.
Orice sfat e bine venit in legatura cu cele de mai sus.
Cel mai recent răspuns: otilia13 , utilizator 18:39, 24 Aprilie 2013
Atunci cand dreptul locatarului de a folosi un imobil s-a stins ca urmare a incetarii locatiunii prin expirarea termenului .. si locatorul doreste sa intre in posesia imobilului , acesta va notifica locatarul ,in scris, prin intermediul executorului judecatoresc ,punandu-i in vedere sa elibereze si sa predea imobilul ,in termen de cel mult 30 de zile de la data comunicarii notificarii, potrivit disp., art. 1039 Cod procedura civila. Notificarea o veti redacta dvs. , executorul face doar oficiul de expediere a acesteia.
Daca locatorul (chiriasul) nu da curs notificarii veti deschide actiune in evacuare potrivit disp. art. 1040 Cod pr.civ..
In ce priveste pretentiile de plata facturilor la zi ori contravaloarea lipsei de folosinta echivaland cu valoarea chiriei lunare pana la evacuarea efectiva , suma va fi notificata chiriasului prin aceeasi notificare, insa pretentiile in instanta se solicita in temeiul disp. art. 1350 NCC si 1357 Noul cod civil , prin actiune de drept comun nu prin somatie de plata .
Inteleg ca in aceasta situatie pot cere prin notificare si ulterior prin cerere de chemare in judecata daca e cazul
1. evacuarea
2. plata facturilor cu dobanzile aferente pana la achitarea integrala a debitului...pana aici totul e clar
3. contravaloarea lipsei de folosinta (acestea sunt daune interese ma gandesc).....se pot percepe daca contractul a incetat de drept, din momentul notificarii debitoarei si a refuzului acesteia de a parasi spatiul??
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare si evacuare luissiana luissiana revin cu aceeasi intrebare deoarece anterior nu am fost foarte lamurita: Speta: -un contract de inchiriere in care locatorul are un drept de retentie asupra ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasii statului vulpedepadure vulpedepadure Buna ziua. Familie de chiriasi ai statului au pierdut proces cu fostii proprietari si au fost evacuati. La primarie au depus cerere pentru o noua locuinta, li ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias ncpc tnt tnt Buna ziua, As dori va rog sa ma ajutati cu pasi de urmat pentru evacuarea chiriasului rau platnic (persoana fizica) din imobil. Acum 2 luni de zile am ... (vezi toată discuția)