Dacă e lăsat de dvs, mergeți la orice birou notarial si il revocati.
Dacă este lasat de altă persoană, oferiți mai multe detalii: cine e persoana, ce calitate aveti dvs, care e motivul anulării etc etc.
Cod civil
Articolul 1.051 Revocarea voluntară expresă (1) Un testament nu poate fi revocat expres, în tot sau în parte, decât printr-un act autentic notarial sau printr-un testament ulterior.
(2) Testamentul care revocă un testament anterior poate fi întocmit într-o formă diferită de aceea a testamentului revocat.
(3) Revocarea expresă a testamentului făcută printr-un act autentic notarial sau printr-un testament autentic se va înscrie de îndată de către notar în registrul național notarial prevăzut la art. 1.046.
Articolul 1.052 Revocarea voluntară tacită (1) Testatorul poate revoca testamentul olograf și prin distrugerea, ruperea sau ștergerea sa. Ștergerea unei dispoziții a testamentului olograf de către testator implică revocarea acelei dispoziții. Modificările realizate prin ștergere se semnează de către testator.
(2) Distrugerea, ruperea sau ștergerea testamentului olograf, cunoscută de testator, atrage de asemenea revocarea, cu condiția ca acesta să fi fost în măsură să îl refacă.
(3) Testamentul ulterior nu îl revocă pe cel anterior decât în măsura în care conține dispoziții contrare sau incompatibile cu acesta. Efectele revocării nu sunt înlăturate în caz de caducitate sau revocare a testamentului ulterior.
Testament olograf
arunarun
Buna ziua,
Iata o situatie: tanti batrana , nevazator grad I, fara rude ,la activ cu vreo 20 de testamente facute si desfacute. In prezent ,ultimul ... (vezi toată discuția)