avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un român plecat și derutat..
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un român plecat și derutat..

Salutare oameni buni, am ajuns in Spania pe data de 10.03.2021 la o firma de cules zmeura in provincia Huelva, am fost 50 persoane pe autocar, ne-au luat buletinele in prima zi cand am ajuns, ni le-au inapoiat dupa cateva ore, noi semnand un contract in Romania pana sa ajungem aici, aici ni s-au dat anumite hartii pentru protectia muncii pe care sa ne scriem numele si sa ne semnam.
Sefa de aici ne-a comunicat ca in urmatoarele 3 zile vor lucra doar cei care detin NIE, iar a doua zi o sa lucram si noi, cei care nu detinem NIE.
Intrebarea mea pentru dumneavoastra, cei cu mai multa experienta este in felul urmator:
Noua cand ne iese NIE ca sa putem avea dreptul la munca oriunde pe teritoriul Spaniei?
Acest document NIE pe care trebuie sa-l luam ni-l ofera patronul pana incepem munca ca sa putem lucra legal sau iese mai tarziu si noi lucram "la negru" pana atunci?
Am inteles ca unor persoane li s-au dat NIE chiar si dupa un an si jumatate de munca si nu stiu ce sa mai cred.
Va multumesc din suflet si Dumnezeu sa va ajute!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:12, 14 Martie 2021
Cum să obții numărul NIE în Spania?
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara a_gmona a_gmona Sora mea a divortat in timp ce era insarcinata. Sotul ei a plecat in Spania cu contract de munca. Fostul sot nu s-a interesat niciodata de ele, deci nu a ... (vezi toată discuția)
Contract de munca olive olive buna ziua am un caz foarte special o fata care a lucrat in spania cu contract de munca , beneficiaza de somaj in spania practic ia somaj din ... (vezi toată discuția)
Aducerea familiei inapoi din spania cristak1 cristak1 Am sotia si copii in spania si in urma unei dispute intre noi doi eu am fost retinut si mi sa pus interdictie sa ma apropii de ei.Tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)